Alpineova F1 momčad objavila je da Marcin Budkowski napušta momčad nakon četiri godine što mu otvara mogućnost da postane šef Aston Martinove F1 momčadi koja je nedavno prekinula suradnju s Otmarom Szafnauerom.

Budkowski je stigao u Renault 2018. nakon što je bio član FIA-e od 2014. i bio šef tehničkih pitanja te organizacije od 2017., što je tada izazvalo velike kontroverze i negativne reakcije kod ostalih momčadi.

Momčad je danas objavila da će CEO Alpinea Laurent Rossi privremeno obavljati dužnosti koje je dosad obavljao Budkowski kako bi njihove pripreme za novu sezonu tekle neometano prije nego objave tko će biti njegova zamjena.

“Želim se zahvaliti Marcinu Budkowskom za njegovu posvećenost i doprinos rezultatima naše momčadi u posljednje četiri godine,” rekao je Rossi.

“Momčad je u potpunosti usredotočena na pripremu bolida za prvu utrku u Bahrainu kako bismo isporučili korak naprijed u performansama.”

Budkowski je dodao da je uživao biti dio Alpineove momčadi i da će pratiti njihov napredak u godinama koje dolaze.

“Istinski sam uživao biti dio vodstva Renaulta, a zatim Alpinea u Formuli 1,” rekao je Budkowski.

“Radio sam s talentiranom i posvećenom skupinom ljudi. Pratit ću napredak momčadi u sezonama koje dolaze.”

Ni Aston Martin ni Alpine još nisu objavili tko će biti novi šefovi njihovih F1 momčadi, a moguće je da će doći do izravne zamjene Szafnauera i Budkowskoga uoči početka nove sezone.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Leclerc ostao najbrži i na drugom treningu, Ferrari ispred Red Bulla

Charles Leclerc ostao je najbrži i na drugom slobodnom treningu na svojoj domaćoj utrci u …