Izvršni direktor Alpinea Marcin Budkowski smatra da će njegova momčad na idućoj utrci u Rusiji biti konkurentnija nego na talijanskoj Monzi budući da bi Sochi trebao više odgovarati njihovom bolidu.

Iako Alpine nije puno očekivao od Monze, zbog deficita snage motora koji gotovo da i nije napredovao od 2020. i šasije koju koriste od 2019., Alonso i Ocon uspjeli su završiti osmi i deseti i nastaviti niz osvajanja bodova za momčad koji traje od druge utrke sezone u Imoli.

Budkowski je optimističan da će Sochi više odgovarati njihovom bolidu i da se mogu vratiti u borbu za pozicije među bodovima.

“Idemo u Sochi nakon Belgije, Nizozemske i Italije, vjerujemo da je to staza koja bi nam trebala omogućiti da se vratimo na bolju razinu konkurentnosti nego u Monzi za koju smo znali da je staza koja neće odgovarati karakteristikama našega bolida,” rekao je Budkowski.

“Osvajali smo bodove na posljednjih 13 utrka i znamo da će ta razina konstantnosti biti važna u našoj bliskoj borbi za peto mjesto u poretku konstruktora.”

“Oba vozača stalno osvajaju bodove, Fernando i Esteban su najizjednačeniji vozački par ove sezone što pokazuje koliko je jaka naša vozačka postava.”

“Dobro rade zajedno i uživamo u njihovim sposobnostima da pritišću jedan drugoga i cijelu momčad guraju naprijed. Utrkivanje je žestoko i pošteno i ciljamo na nastavak osvajanja bodova s oba vozača.”

“Mislim da ćemo biti konkurentniji u Sochiju,” rekao je Ocon.

“Prošle godine smo završili peti i sedmi i bilo bi sjajno ponoviti nešto slično i ove godine. Borba za peto mjesto u poretku konstruktora jako je bliska i odlučivat će nijanse.”

“Ako možemo zadržati svoju formu i nastaviti osvajati bodove s oba vozača onda znamo da ćemo imati šansu do kraja sezone.”

Alonso je propustio posljednje dvije utrke u Rusiji, ali ima dosta iskustva na toj stazi budući da se natjecao u prvih pet održanih utrka na toj stazi.

“Utrkivao sam se u Sochiju pet puta tako da će se biti dobro vratiti ovoga vikenda,” rekao je Alonso.

“U prošlosti nisam imao dobre subote ovdje, ali sam u utrkama uspio nadoknaditi puno pozicija. Vidjet ćemo možemo li ove godine sve spojiti kako treba.”

“Imao sam jako dobru utrku 2016. [u McLaren Hondi] jer smo napredovali osam pozicija.”

“Staza je prilično brza i široka tako da to pomaže u utrkivanju. Trebate bolid koji je brz na pravcima tako da će biti zanimljivo vidjeti kako ćemo se nositi s ostalima.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen strategijom pobijedio Hamiltona na VN SAD-a

Max Verstappen pobijedio je Lewisa Hamiltona na VN SAD-a nakon što je Hamilton preuzeo vod…