2022 Alonso Alpine A522 final sector chicane Photo Pirelli Alpine

Svjetski prvak iz 1978. Mario Andretti otkrio je da je njegov sin Michael Andretti postigao formalni dogovor s Renaultom oko isporuke pogonskih jedinica uoči mogućega ulaska u F1 2024., ali i da je Mercedesov Toto Wolff bio zabrinut da će postići dogovor s Ferrarijem.

Michael Andretti želi ući u Formulu 1 2024. s momčadi Andretti Global i time proširiti svoj spektar motorsport grana kojima se bave jer već imaju momčadi u serijama IndyCar, Indy Lights, Indy Pro 2000, i Formula E.

Andretti Global aplicirao je za ulazak u Formulu 1 2024. i čeka zeleno svjetlo FIA-e za ulazak u elitno motorsport natjecanje, a Mario Andretti otkrio je još zanimljivih informacija za Youtube kanal Davida Landa.

“Imamo formalni dogovor oko dobavljača motora i to će biti Renault, sad to smijem reći,” rekao je Andretti.

“Bilo je puno spekulacija od Toto Wolffa, bio je zabrinut da bi to potencijalno mogao biti Ferrari.”

“Što bi onda značilo da bi Ferrari imao više glasova nego dosad. [Ferrari trenutno ima dva klijenta, a Mercedes tri].”

“Puno je koraka koje treba napraviti, to je ogroman pothvat, ali spremni smo za to.”

“Imamo nevjerojatne partnere na našoj strani, Michael ima, i mi želimo dugoročno ostati u ovom sportu.”

“Ja sam u motorsportu 67 godina, znamo što se događa na obje strane Atlantika i ovo je veliki pothvat, prekrasan pothvat s Michaelove strane.”

“To pokazuje da je jako, jako ambiciozan u sportu. To je njegov biznis i točka.”

“Mi živimo i dišemo motorsport. On je u godinama u kojima može napraviti kvantni skok i koji mu može donijeti dobrih 20, 25 godina u biznisu.”

“Puno smo posla već odradili. Znamo gdje ćemo imati sjedište u Ujedinjenom Kraljevstvu. Znamo da imamo ljude koji su već radili ovaj tip posla. Imamo puno toga na umu.”

Wolff je nedavno izjavio da bi FIA trebala prihvatiti samo ‘ozbiljne’ kandidate za ulazak u Formulu 1 i poručio Andrettiju da pripremi milijardu dolara ukoliko misle ozbiljno.

“Andretti je ime, to je sigurno, a američko tržište je važno. Ali svaka momčad koja ulazi mora dodati neku vrijednost,” rekao je Wolff u Barceloni.

“Nije samo riječ o plaćanju 200 milijuna dolara za ulazak, moraju demonstrirati, po mom mišljenju, što mogu učiniti za sve ostale momčadi, Formulu 1 i FIA-u. Samo tad će sport rasti.”

“Mi smo apsolutni vrhunac, ovo je Liga prvaka, NFL… redistribucija franšiza nije ono što žele ni F1 ni FIA.”

“Ali ako dođe pravi brend s dobrim ljudima, pravim sredstvima, ne samo 200 milijuna nego vjerojatno bliže jednoj milijardi ako želite igrati u ovom klubu od samoga početka, onda zašto ne?”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen o RB20 – ‘Nema znakova da smo pogriješili’

Max Verstappen je zadovoljan dizajnom novoga Red Bullovog bolida RB20 s kojim će pokušati …