Aston Martin postao Red Bullov partner

red-bull-rb12-nose-aston-martin

Britanski proizvođač automobila Aston Martin vraća se u Formulu 1 ove sezone kao saveznik Red Bulla na projektu cestovnoga automobila.

Red Bullov glavni tehnički direktor i globalno najpoznatiji F1 inženjer Adrian Newey radi s glavnim izvršnim kreativnim direktorom Marekom Reichmanom na hiperautomobilu kodnoga imena “Project AM-RB 001”.

Dio ugovora su i Aston Martinovi logotipi i natpisi na novom Red Bullu RB12 s kojim se momčad ove godine natječe u svjetskom prvenstvu Formule 1 i koji će Astonove oznake nositi već u Melbourneu.

Ovo je prvo pojavljivanje Aston Martina u Formuli 1 još od 1959. i 1960. kada su imali svoju momčad i s njom startali pet utrka.

“Formula 1 nudi nam najveću globalnu pozornicu na kojoj ćemo ljude podsjetiti na prisutnost Aston Martina,” rekao je Aston Martinov CEO Andy Palmer.

“Partnerstvo znači mnogo više od suradnje Aston Martina i Adriana Neweya koji rade na novom hiperautomobilu. Želimo naglasiti da se naš brend ponovno utrkuje.”

Aston Martin se dosad najglasnije povezivao s momčadi Force Indije koju su trebali kupiti još uoči ove sezone, ali dogovor je stavljen na čekanje. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Aston Martin povećati razinu svoje suradnje s Red Bullom u godinama koje dolaze.

NEWEY OSTVARIO DJEČAČKI SAN

adrian-newey-sits-in-red-bull-rb5-speedweek
adrian-newey-sits-in-red-bull-rb5-speedweek

Adrian Newey dobio je priliku raditi na superbrzom cestovnom automobilu kodnoga imena AM-RB 001, a Britanac kaže da je time ispunio dječački san.

“Od svoje šeste godine imam dva cilja u životu – raditi na dizajnu trkaćih automobila i cestovnih superautomobila,” rekao je Newey koji je s Williamsom, McLarenom i Red Bullom osvojio deset naslova prvaka.

“Prilika da razvijem i ostvarim svoje ideje s Marekom i njegovim kolegama iz Aston Martina je nevjerojatno uzbudljiva.”

“Omogućuje nam da tehnologiju iz Formule 1 preselimo u drugo područje.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA i Formula 1 potvrdile promjenu pravila za 2021.

Svjetsko motorsport vijeće ratificiralo je promjene pravila koje su donijeli FIA i Formula…