Talijan Luca Furbatto napušta Alfa Romeovu F1 momčad i uoči iduće sezone pojačat će tehničku strukturu Aston Martinove F1 momčadi koja se korak po korak želi približiti najboljima.

Aston Martin nastavlja ojačavati svoju momčad koju predvodi njihov glavni investitor Lawrence Stroll, a šef momčadi i CEO Otmar Szafnauer nedavno je potvrdio da žele povećati broj zaposlenika na više od 800 kako bi se u budućnosti mogli nositi s najboljim momčadima u Formuli 1.

Furbatto će zauzeti novokreiranu poziciju direktora inženjerstva i odgovarat će Andrewu Greenu čija se uloga mijenja iz tehničkoga direktora u glavnoga tehničkoga direktora.

“Surađujući s našom postojećom skupinom inženjera, on će donijeti vrijednu perspektivu i znanje kako bi nam pomogao oblikovati naš pristup u kratkoročnom i dugoročnom okviru,” rekao je šef momčadi Szafnauer za Furbatta.

“Ovo pojačanje poklapa se s promjenom uloge Andrewa Greena u kojoj će zauzeti globalnu perspektivu srednjeročne i dugoročne tehničke strategije naše kompanije.”

Furbatto je u posljednjih dvadesetak godina radio za brojne F1 momčadi, počevši s British American Racing momčadi 1998. koja je kasnije postala Honda, Brawn i Mercedes, a 2000. je proveo u Toyoti koja se spremala za ulazak u Formulu 1 2002.

U McLarenu je proveo tri godine (2001. – 2003.) prije nego se pridružio Ferrariju 2004. u kojem je ostao do kraja 2011. Nakon toga je bio glavni dizajner u Toro Rossu, Manoru i Sauberu u kojem i danas radi u istoj ulozi pod imenom Alfa Romeo.

Furbatto bi se Aston Martinu trebao pridružiti prije početka F1 sezone 2022. kada odradi predviđeni otkazni rok koji u Formuli 1 tradicionalno traje oko šest mjeseci zbog zaštite tehničkih tajni.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull priložio zahtjev za razmatranje FIA-ine odluke oko sudara

Red Bull je uložio službeni zahtjev u kojem straže da FIA-ini suci razmotre svoju odluku o…