Aston Martin predstavio je svoj novi F1 bolid za 2024. s kojim će nastojati nastaviti pozitivan pomak koji su ostvarili prošle zime, ali i izbjeći pad konkurentnosti za vrijeme sezone zbog kojega su izgubili borbu s McLarenom u drugom dijelu 2023.

“Većina dijelova je promijenjena na njemu, ali to je još uvijek u biti jaka evolucija prošlogodišnjeg automobila,” rekao je tehnički direktor Dan Fallows.

“Očite stvari koje ćete vidjeti, a koje su različite, su stvari poput nosa i prednjeg krila. Karoserija će biti drugačija. Ali ispod haube također ima dosta stvari koje, nadamo se, nećete vidjeti! Očito ćemo pokušati nešto od toga zadržati u tajnosti.”

Manjak brzine na pravcu jedan je od najvećih nedostataka prošlogodišnjega modela AMR23, na čemu se naporno radilo za 2024.

“Fernando, kao i oba naša vozača, prilično je glasan o tome što želi vidjeti na bolidu i kakve performanse bolid ima”, rekao je Fallows.

“I zapravo, to je vrsta povratne informacije u kojoj stvarno, jako uživamo. Upravo to želimo znati, kako oni osjećaju da automobil može ići brže. Mislim da je to ono što vam veliki vozači stvarno mogu reći, gdje će automobil ići brže.”

“Sigurno, pravocrtna brzina i osiguravanje što je moguće učinkovitijega automobila bili su veliki fokus tijekom zime. Mislim da je to nešto što smo uspjeli postići na ovogodišnjem bolidu kako bismo napravili korak dalje.”

Photo: Aston Martin
Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes predstavio novi bolid za 2024. F1 W15

Mercedes je posljednja momčad u nizu koja je predstavila novi F1 bolid za 2024. s kojim se…