Aston Martin je predstavio svoje sigurnosne i medicinske automobile za novu F1 sezonu 2021. koji će se izmjenjivati s Mercedesovim automobilima koji će od ove godine biti crvene boje zbog bolje vidljivosti.

Aston Martin se vraća u Formulu 1 nakon 1960., a s obzirom na blizak odnos s Mercedesom postignut je dogovor o podjeli dužnosti oko sigurnosnih i medicinskih automobila za F1 sezonu 2021.

“Oduševljeni smo što možemo objaviti novo partnerstvo s Aston Martinom i Mercedes-AMG-om vezano uz službene sigurnosne i medicinske automobile za FIA Formula 1 prvenstvo,” rekao je predsjednik i CEO Formule 1 Stefano Domenicali.

“Aston Martin i Mercedes-AMG poznati su brendovi i ponosni smo na njihovo prisustvo u našem nevjerojatnom sportu. Sigurnosni i medicinski automobili izuzetno su važan dio Formule 1 i uvijek štite naše vozače.”

“Posljednje sezone svjedočili smo njihovoj brzini i posvećenosti u spašavanju Romaina Grosjeana u njegovoj dramatičnoj nesreći, a Aston Martin i Mercedes-AMG savršeno su opremljeni kako bi mogli u istom trenutku reagirati i osigurati sigurnost vozača.”

Aston Martinov sigurnosni automobil je Vantage čija je snaga porasla za 25 KS (ukupno 535 KS) iz 4,0-litrenog V8 motora s dva turba, a koji do 100 km/h ubrzava za 3.5 sekundi uz 685 Nm okretnoga momenta.

Vozač sigurnosnoga automobila i dalje će biti Bernd Maylander.

Također, aerodinamičke dorade omogućuju mu 155.6 kg downforcea pri 200 km/h, više od 60 kg od standardnoga Vantagea pri istoj brzini.

Medicinski automobil je DBX, Aston Martinov prvi SUV, kojega će voziti Alan van der Merwe uz suvozača Dr. Iana Robertsa.

Mercedesov sigurnosni automobil za 2021. i dalje je je Mercedes AMG-GTR s 585 KS, a medicinski automobil je Mercedes-AMG C 63 S Estate s 510 KS.

Od ove sezone, Mercedesovi automobili će zbog bolje vidljivosti biti crvene boje, kao na VN Toskane 2020. kada su bili crveni u čast Ferrarijeve 1000. F1 utrke.

2021 Aston Martin safety and medical cars Photo Aston Martin
Photo: Aston Martin
2021 Aston Martin safety car Photo Aston Martin
Photo: Aston Martin
2021 Mercedes safety and medical car 2 Photo Daimler
Photo: Daimler
2021 Mercedes safety and medical car Photo Daimler
Photo: Daimler
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton na pole positionu u Imoli ispred dva Red Bulla

Lewis Hamilton osvojio je prvi pole position ove sezone nakon napetih kvalifikacija za VN …