Red Bull Racing predstavio je novi bolid za Formulu 1 2018. u privremenoj kombinaciji boja na tragu crno bijele kamuflažne kombinacije iz 2015.

Novi RB14 treći je po redu F1 bolid za 2018. pokazan javnosti, a ističe se svojom tamnom kombinacijom boja koju neće koristiti ni na testiranjima ni u utrkama ove sezone.

Konačni vizualni identitet Red Bull će predstaviti uoči početka predsezonskih testiranja 26. veljače, ali indikativan je položaj i veličina Aston Martinovih logotipa koji je od 2018. glavni sponzor Red Bull Racinga.

Red Bull je za razliku od prošlih sezona novi bolid odlučio predstaviti ranije kako bi sezonu započeli na pravoj nozi, a ne da već od početka love zaostatak za vodećim momčadima.

Novi RB14 prvi će puta biti testiran danas na Silverstoneu kada će momčad iskoristiti jedan od ukupno dva dopuštena dana za snimanje i tijekom kojega ne smiju prijeći više od 100 km na posebnim Pirellijevim gumama.

Red Bull će i 2017. koristiti Renaultove pogonske jedinice, kao i Renault i McLaren, ali će i dalje biti označene brendom satova TAG Heuer dok je budućnost suradnje Red Bulla i Renaulta upitna nakon 2018.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rusija bi također mogla biti domaćin dvaju F1 utrka 2020.

Sochi International Circuit ove sezone mogao bi ugostiti dvije F1 utrke ukoliko vodstvo Fo…