Aston Martinov direktor performansi Tom McCullough kaže da je poboljšanje DRS učinka jedno od područja na koje su se posebno usredotočili s posljednjim nadogradnjama na svom bolidu i da će iduće staze dati odgovor koliko su bili uspješni u tome.

Na prošloj utrci u Kanadi Aston Martin je donio najveći paket poboljšanja ove sezone koji uključuje redizajnirane bočne stranice i podnicu, a Alonso je to uspješno iskoristio i pobijedio Hamiltona u Mercedesu u duelu za drugo mjesto.

Ali zbog specifične prirode staze Gilles Villeneuve tek će iduće staze u Europi dati odgovor koliko je Aston Martin pronašao performansi u odnosu na konkurenciju.

Red Bull je prošle i ove godine privukao pažnju vrlo učinkovitim DRS-om koji im donosi veći skok u brzini u odnosu na suparnike, što je povezano s cijelim aerodinamčkim paketom, a McCullough je potvrdio da je Aston Martin usredotočen na poboljšanje vlastitoga DRS-a.

“To nam je bilo područje fokusa, tako da nekako radimo na svakoj nadogradnji koju unesemo u bolid,” rekao je McCullough.

“Sve je povezano s povećanjem učinkovitosti pod DRS-om tako da stalno radimo daljnje korake na tome, a ovo je mali korak naprijed.”

“Svaka promjena na bolidu usmjerena je na učinkovitiji downforce, posebno u područjima gdje možda nismo bili tako jaki kao prije.”

“Možda će neka od poboljšanja koja imamo na bolidu odgovarati nekim drugim stazama čak i više nego što odgovaraju Kanadi.”

Alonso je uoči Austrije rekao da će nastaviti poboljšavati postavke bolida s novim paketom koji su uveli na prethodnoj utrci.

“Bilo je sjajno vratiti se na pobjedničko postolje u Kanadi,” rekao je Alonso.

“Čini se da nadogradnje koje smo unijeli u bolid dobro funkcioniraju i nastavit ćemo optimizirati postavke dok idemo u Austriju.”

“Ovdje je brz i kratak krug i obično pruža dobre utrke i pretjecanja. Morate paziti na područja izlijetanja i pokušati izbjeći oštećenje bolida na oštrim rubnicima.”

” Veselim se što ću vidjeti što možemo učiniti. Cilj će biti održati ovu formu i osvojiti što više bodova za momčad dok pokušavamo vratiti drugo mjesto u prvenstvu konstruktora.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Aston Martin predstavio bolid za 2024. – AMR24

Aston Martin predstavio je svoj novi F1 bolid za 2024. s kojim će nastojati nastaviti pozi…