Šef Aston Martinove F1 momčadi Otmar Szafnauer napustio je momčad i svoju funkciju uoči početka nove F1 sezone 2022. čime su se glasine oko njegovoga odlaska pokazale točnima iako ih je Szafnauer isprve demantirao.

Krajem sezone pojavile su se glasine da bi se Aston Martinov F1 šef Szafnauer mogao povući iz momčadi i prijeći u Alpine, ali Szafnauer je te glasine odlučno demantirao i rekao da nema namjeru napustiti momčad.

Ali danas je Aston Martin objavio da je Szafnauer napustio momčad i funkciju šefa momčadi i izvršnoga direktora.

“Otmar Szafnauer napustio je kompaniju i njegovu ulogu u Aston Martin Cognizant Formula One Team obnašat će rukovodeća skupina dok ne zaposlimo njegovu zamjenu,” stoji u priopćenju.

“Želimo mu se zahvaliti za usluge koje je pružao momčadi u posljednjih 12 godina i želimo mu sve najbolje u budućnosti jer će se on nesumnjivo upustiti u nove izazove.”

“Srećom, vodi nas snažna skupina individualaca i osjećamo da je u redu da si damo malo vremena kako bismo istražili opcije prije nego objavimo novu strukturu momčadi.”

“Fokus momčadi trenutno je na pripremanju najboljega mogućeg bolida za start F1 sezone 2022.”

Iako je krajem prošle sezone demantirao da će napustiti Aston Martin, Szafnauer nije demantirao da je bio u kontaktu s Alpineom.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Pirelli ohrabren kvalitetom utrkivanja, vjeruju da bi poskakivanje bilo gore na 13-inčnim gumama

Pirellijev šef F1 programa Mario Isola smatra da bi poskakivanje bilo još gore da je Formu…