Nova Aston Martinova F1 tvornica bit će spremna u drugom dijelu 2022. nakon što je pandemija koronavirusa usporila radove, potvrdio je šef momčadi Otmar Szafnauer.

Jedan od prvih poteza novoga vlasnika momčadi Lawrencea Strolla, koji je u ljeto 2018. spasio Force Indiju od bankrota i preimenovao ju u Racing Point, bila je izgradnja nove tvornice, a momčad će se od 2021. zvati Aston Martin.

Momčad je dosad koristila tvornicu koja je izgrađena uoči F1 sezone 1991. za momčad Jordana, a momčad je otada mijenjala ime u Midland (2006.), Spyker (2007.), Force India (2008.), Racing Point (2018.) i Aston Martin (2021.).

“Planovi su u tijeku, ali rok završetka se promijenio zbog COVID-a,” rekao je Szafnauer.

“Napredujemo. Sad smo u fazi dizajna i svi odjeli daju svoje informacije kako bismo bili što je moguće učinkovitiji.”

“Cilj nam je otvoriti novu tvornicu u osmom mjesecu 2022.”

Momčad je s planovima za novu tvornicu započela još 2018., ali kažu da se planovi nisu značajno promijenili zbog ograničenja budžeta koje je u međuvremenu izglasano od 2021.

“Plan je i dalje isti, moramo se pobrinuti da ju dobro dimenzioniramo.”

“Siguran sam da ćemo s ograničenjem budžeta morati shvatiti koji su kompromisi kako bismo ostali ispod granice budžeta.”

“Plan za tvornicu je takav da ako iz nekoga razloga dođe do promjena ograničenja budžeta da možemo skalirati tvornicu, ali plan se nije puno promijenio zbog ograničenja budžeta.”

Za Aston Martin će 2021. voziti četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel koji je nakon šest sezona napustio Ferrari i Lance Stroll kojem će ovo biti peta sezona u Formuli 1 i treća u aktualnoj momčadi.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel i Stroll isprobali novi Aston Martin AMR21

Sebastian Vettel i Lance Stroll odvozili su prve krugove u novom Aston Martinovom F1 bolid…