2026 Audi F1 announcement Belgian GP 2022 Photo Formula 1 - Audi

Njemački proizvođač automobila Audi želi se boriti za pobjede u Formuli 1 u svojoj trećoj sezoni nakon što 2026. uđu u sport preuzimanjem momčadi Saubera, otkrio je Adam Baker, glavni izvršni direktor Audi Formula Racinga.

Sve veća usmjerenost Formule 1 prema održivosti i jasan pomak prema elektrifikaciji bili su dovoljni da uvjere Volkswagen da konačno da zeleno svjetlo za ulazak u sport za svoje brendove, a dok Porsche još uvijek razmatra svoje mogućnosti, u Spa Francorchampsu bili su prisutni svi najviši čelnici F1 kako bi najavili ulazak Audija 2026. godine.

“Ne postoji niti jedan razlog”, kaže Baker za španjolski AS o odluci Audija da konačno uđe u F1.

“Postoji nekoliko čimbenika koji su ju učinili izuzetno privlačnom za proizvođače, posebno za Audi.”

“F1 je u prijelaznom razdoblju s održivim konceptom. S novim pravilima, koja će uvesti inovativne pogonske jedinice usmjerene na električni dio, plus održiva goriva, sve je to usklađeno s Audijevom budućom strategijom, usmjerenom prema električnoj mobilnosti.”

“Također, F1 je porasla u popularnosti. To je daleko najbolji medijski i marketinški alat u svijetu motosporta i jedan od najboljih u bilo kojoj industriji.”

“U isto vrijeme, F1 je postigla smanjenje troškova i to ju čini još atraktivnijom. Motori će 2026. imati gornju granicu potrošnje i to, osim ograničenja troškova, daje sigurnost o dugoročnim proračunima.”

“Ako želite fantastičnu platformu za demonstraciju svoje kompetencije i znanja dvadeset i četiri puta godišnje, ovo je najbolje mjesto.”

U početku će Audi pogonskim jedincama opskrbljivati samo svoju momčad, ali su otvoreni i prema mogućnosti da i drugim momčadima isporuče svoje motore ukoliko to bude potrebno.

Mercedes je trenutno proizvođač s najviše momčadi koje koriste njihove pogonske jedinice (Mercedes, McLaren, Aston Martin i Williams), Ferrari opskrbljuje tri momčadi (Ferrari, Alfa Romeo i Haas), Honda odnosno Red Bull dvije (Red Bull i AlphaTauri), a Renault odnosno Alpine jednu (samo sebe).

“FIA će od nas možda zahtijevati isporuku motora u skladu s pravilima”, dodaje Baker.

“Ako se to dogodi, bili bismo spremni, sigurno. Ali trenutno ne tražimo klijente, prerano je za to. Usredotočit ćemo se na naš program kao tvornička momčad.”

Baker je istaknuo Audijeve dugoročne ambicije i vjeruje da je realno da se bore za pobjede u svojoj trećoj F1 sezoni 2028.

“Želimo biti konkurentni za tri godine”, rekao je.

“To je realan cilj, želimo se natjecati za pobjede u trećoj godini.”

“Svjesni smo izazova koji je pred nama. Za Audi je atraktivan ulazak u 2026. jer smo to odlučili prije vremena. Imamo 42 mjeseca do prve utrke. U posljednjih 30 godina to mora biti jedna od najnaprednijih odluka bilo kojega proizvođača.”

“Osim toga, 2026. počinje novi ciklus pravila. Promijenit će se agregati, ali i šasije. Na neki način, to može resetirati prednost iskusnih konkurenata iz prošlosti, i olakšava novim konstruktorima da budu konkurentni.”

“Sada počinje dugoročni rad, razvoj agregata po novim pravilima.”

“FIA će nastaviti raditi s momčadima na pravilima za šasije za 2026., koja bi mogla biti znatno drugačija, a nadam se da će biti objavljena u svojoj prvoj verziji krajem 2023., možda finalizirana 2024.”

“Tada ćemo započeti rad na šasiji, uskladit ćemo te dvije stvari i testovi će početi 2025., a natjecanje 2026.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 odbila Andrettijev zahtjev

Formula 1 službeno je odbila Andrettijev zahtjev za ulazak u Formulu 1 jer ne vjeruju da b…