2022-Austrian-GP-Verstappen-Red-Bull-Sprint-Photo-Red-Bull-Edited-by-MAXF1net.jpg

Formula 1 potvrdila je da će Austrija biti dio kalendara još barem četiri godine odnosno barem do 2027. godine uoči proslave desete utrke od povratka utrke u kalendar ove godine.

Austrija je bila izvan F1 kalendara 11 godina (2003. – 2013.) prije nego je Red Bull renovirao stazu koja se dotad zvala A1 Ring i preimenovao ju u Red Bull Ring, a na njoj se vozila utrka u prvoj sezoni nove hibridne ere 2014.

Utrka je od 2014. stalni član kalendara, a 2020. i 2021. na njoj su se vozile dvije utrke u dva tjedna, VN Austrije i VN Štajerske.

“Velika nagrada Austrije spaja savršenu mješavinu izazovne staze, brzih utrka i prekrasnog mjesta za naše navijače, tako da sam presretan što ćemo se vratiti na Red Bull Ring do najmanje 2027. prema ovom novom sporazumu,” rekao je Stefano Domenicali, CEO Formule 1.

“Dok slavimo 10. godišnjicu našeg povratka u Spielberg, želio bih zahvaliti svima koji su uključeni u ovu obnovu, posebno promotoru i Red Bullu i želim odati počast Dietrichu Mateschitzu za ljubav, strast i viziju koju je donio u Formule 1 koja je osigurala nastavak uspjeha događaja i veliki entuzijazam za naš sport u Austriji i diljem svijeta.”

“Ponosni smo na posebno partnerstvo koje imamo s Formulom 1,” dodao je Erich Wolf, generalni direktor Projekt Spielberg GmbH & Co KG.

“Apsolutno smo oduševljeni što možemo poželjeti dobrodošlicu vrhunskoj klasi moto sporta na Red Bull Ring za daljnje četiri godine.”

“Potpisivanjem ovog produžetka ugovora, Formula 1 se snažno posvetila Austriji, Štajerskoj i regiji Murtal. Kako ulazimo u desetu godinu našeg partnerstva s Formulom 1, želimo proslaviti ovu prekretnicu sa svim velikim ljubiteljima sporta. i zahvaliti im na njihovoj odanosti i sjajnoj atmosferi koju pomažu stvoriti.”

“Svi su pozvani doživjeti još jedan sjajan trkaći vikend u Spielbergu 2023.”

Austrija je drugu godinu zaredom domaćin sprint vikenda kojih će ove godine biti šest u sezoni, tri više nego 2021. i 2022.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN Saudijske Arabije – Mogu li se suparnici približiti Red Bullu?

Druga utrka sezone vozi se u Saudijskoj Arabiji, na najbržoj uličnoj stazi na svijetu Jedd…