Novi predsjednik FIA-e Mohammed Ben Sulayem komentirao je činjenicu da se ovogodišnji viceprvak Formule 1 Lewis Hamilton nije pojavio na godišnjoj FIA-inoj dodjeli nagrada, a kaže da neće biti oprosta ukoliko je Britanac zaista prekršio pravila.

Hamilton je nakon kontroverznih okolnosti u kojima je izgubio borbu za naslov prvaka gotovo nestao iz medijskoga prostora, a šef momčadi Toto Wolff jučer je izjavio da on i Hamilton neće prisustvovati godišnjoj dodjeli nagrada.

Sportski pravilnik Formule 1 kaže da vozači koji završe prvi, drugi ili treći u prvenstvu moraju biti prisutni na FIA-inoj ceremoniji dodjele nagrada, a situaciju je komentirao i novi predsjednk FIA-e ben Sulayem koji je nakon 12 godina zamijenio Jeana Todta.

“Na kraju dana, pravila su pravila,” rekao je ben Sulayem.

“Pogledat ćemo tu stranu tehničkih pravila, je li bio u prekršaju. Moram pogledati.”

“Naravno, mi moramo slijediti svoja pravila. Lako je biti pristojan prema ljudima. I jeftino je biti pristojan. A time i motivirate ljude. Ali definitivno, ako je bilo kršenja pravila, tu nema oprosta.”

“Oprost je uvijek tu, ali pravila su pravila. Mi gledamo pravila.”

“Kao što uvijek kažem, pravila nisu napravljena, čovjek ih je napravio…i mogu biti poboljšana i dorađena od strane ljudi. Pravila su tu da se poboljšaju.”

“Znam da je Lewis jako tužan zbog toga što se dogodilo i jednom riječju rekao bih da je slomljen. Ali moramo pogledati je li bilo kršenja pravila.”

“Zasad ne mogu reći, tek sam nekoliko sati predsjednik.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA je tražila Red Bull Ring da postavi šljunčane izletne zone u zavojima 9 i 10

Trkaći direktor Formule 1 Niels Wittich je nakon prošlogodišnje VN Austrije savjetovao vod…