FIA-in predsjednik podigao je prašinu izjavom da planira vratiti Michaela Masija koji je prema njegovim tvrdnjama bio izložen ‘zlostavljanju’ i patio od posljedica problema s ‘mentalnim zdravljen’ nakon kontroverzne završnice sezone 2021. u Abu Dhabiju.

Iako FIA nije osobno imenovala Masija kao krivca za događaje u Abu Dhabiju koji su utjecali na ishod prvenstva, nego je sve objasnila ‘ljudskom pogreškom’, upravo je Australac platio svojim radnim mjestom nakon čega je Mercedes odustao od protesta protiv rezultata utrke.

Masi nikada nije ispričao svoju stranu priče i nakon povratka u Australiju, gdje je bio uključen u Supercars i Karting nacionalne serije, samo je rekao da je nakon kontroverze u Abu Dhabiju patio od problema s mentalnim zdravljem kao rezultat zlostavljanja kojem je bio izložen.

Ben Sulayem je izabran za predsjednika FIA-e samo nekoliko dana nakon utrke, a u razgovoru za PA Sports priznao je da bi se Masi mogao vratiti u FIA-ino okrilje.

“Uvijek se ispričavam, ali ne mogu se ispričavati za nešto što je učinjeno prije mog vremena”, rekao je.

“U redu, ispričat ću se, ali ponovno ću dovesti Michaela Masija. Mislite li da je to u redu? Jadnik je osoba koja je napadnuta i zlostavljana.”

“Michael Masi je prošao kroz pakao. Pakao! I ako vidim priliku u kojoj FIA treba određenu osobu, a Michael Masi je prava osoba za tu ulogu, dovest ću ga.”

Masi je svoju grešku ranije usporedio s onom sa Svjetskoga prvenstva 1966. između Zapadnje Njemačke i Engleske kada je Engleska zabila kontroverzan gol oko kojega su se vodile polemike je li lopta u potpunosti prešla gol liniju.

“Imao sam ljude koji su mi prijetili da će me ubiti jer sam imao moć to promijeniti,” rekao je Masi o rezultatu u Abu Dhabiju.

“Ali rekao sam im: ‘Oprostite, Svjetsko prvenstvo 1966., Engleska protiv Njemačke, je li to bilo u redu? Jesu li to promijenili? Ne. Jesu li to dali Njemačkoj? Nein'”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Pet najboljih F1 sezona Kimija Raikkonena

Kimi Raikkonen odlučio je završiti svoju vrlo bogatu i uspješnu F1 karijeru na kraju 2021.…