Gerhard Berger vjeruje da Lewis Hamilton nije samo najbolji vozač današnjice nego je na putu da postalje najbolji ikad i da je prvi vozač kojega bi se usudio usporediti s Ayrtonom Sennom koji mu je bio momčadski kolega u McLarenu.

Berger trenutno vodi DTM seriju trkaćih automobila, a u Formuli 1 je čak devet puta završavao u prvih šest i 11 puta u prvih sedam na kraju sezone pri čemu je najbolji rezultat ostvario 1988. i 1994. kada je završio treći uz 41 osvojeni bod i po jednu pobjedu.

Austrijanac je 1990., 1991. i 1992. bio momčadski kolega Senni u McLarenu i ostvario tri pobjede, a iako je dosad većinom izbjegavao usporedbe ostalih vozača sa Sennom smatra da je Hamilton prvi koji je dostojan te usporedbe.

“Hamilton nije samo najbolji vozač današnjice, on je na putu da postane najbolji ikad,” rekao je Berger.

“Ima priliku prestići Michaela Schumachera [koji je i dalje vodeći u broju naslova, pobjeda i pobjedničkih postolja.”

“Često me pitaju je li Hamilton dobar kao Senna. Dugo sam odoljevao tim usporedbama jer Sennu jako dobro poznajem. Dugo nisam vidio vozača koji ima kvalitete koje odgovaraju Ayrtonovim.”

Hamilton USA GP F1 2019 sixth title Photo Mercedes Twitter

“Za Hamiltona čiste savjesti mogu reći – on ih ima. On je prvi vozač kojega bih stavio u istu rečenicu sa Sennom.”

“Posljednje dvije sezone Mercedes je osvajao utrke i prvenstva jer je Hamilton bio u bolidu. Valtteriju Bottasu ta bi uloga teško pala. Hamilton je u vrhu na svakoj stazi i u svim uvjetima. A posljednjih je godina naučio biti treći.”

“Sad ima dar da shvati da na neke dane mora biti zadovoljan s manje. Uzme bodove i kaže – ‘Iduća utrka je ponovno moja’. To čini svjetskoga prvaka.”

Verstappen i Leclerc različiti karakteri, ali jednako sposobni

Berger se dotaknuo i dvojice najtalentiranijih mladih vozača u današnjoj Formuli 1, Maxa Verstappena i Charlesa Leclerca.

“Njih dvojica su fundamentalno drukčiji. Verstappen je agresivniji i nepredvidiviji, potpuno je apolitičan, kaže što misli i čini to dovoljno glasno da svi čuju. A isto tako i vozi.”

“Leclerc ostavlja dojam da je mirniji, vidim više kalkulacija i više politike. Kao što sam rekao, imaju potpuno drukčiji pristup, ali jednaku razinu sposobnosti.”

Berger se ne usudi prognozirati ishod duela Vettel – Leclerc u F1 2020.

Jedna od vrućih tema uoči iduće sezone je i okršaj Vettela i Leclerca u Ferrariju koji su 2019. privukli puno pažnje, a pobjedu je u gotovo svim segmentima odnio mladi Leclerc.

“U posljednjoj trećini sezone Vettel je pokazao da može jako dobro parirati Leclercu,” smatra Berger.

“Bez sumnje, Leclerc ima budućnost pred sobom. Nastavit će se razvijati.”

“Sebastian je u posljednjoj fazi svoje karijere, ali ima ludo iskustvo, bio je četiri puta svjetski prvak, s Ferrarijem je bio pet sezona.”

“Bit će to zanimljiv duel, ne usudim se predviđati ishod.”

Leclerc Vettel Ferrari 2019 USA GP F1 2019

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Singapur 2017. – Hamilton pobjednik, Verstappen i Ferrariji odustali

Lewis Hamilton na današnji je dan 2017. pobijedio na VN Singapura koja se vozila u promjen…