Berger – Mercedes je i dalje ispred Ferrarija

Hamilton leads Vettel Australian GP F1 2017 Foto XPB

Bivši F1 vozač Gerhard Berger smatra da Ferrari još uvijek nije na razini Mercedesa iako su pobijedili na prvoj utrci sezone u Australiji i vode u poretku konstruktora.

Nakon Vettelove pobjede u Melbourneu glavno je pitanje može li Ferrari zadržati sličnu ili čak bolju formu u preostalih 19 utrka sezone – Hamilton je u kvalifikacijama bio 0.268 sekundi brži od Vettela i to unatoč tome što je Mercedes W08 oko pet kilograma teži od granice minimalne težine od 728 kilograma što vrijedi oko 0.15 sekundi po krugu.

Hamilton je u utrci puno prije potrošio svoje ultrasoft gume i morao u boks ranije od planiranog, ali u Mercedesu su sigurni da je riječ o problemu kojega mogu uskoro riješiti i vratiti se pobjedničkim navikama.

Gerhard Berger smatra da Mercedes ima još puno toga za pokazati i da su i dalje ispred Ferrarija iako su Talijani napravili ‘vrlo, vrlo velik’ korak naprijed tijekom zime.

“I dalje vidim Mercedes ispred Ferrarija,” rekao je Berger za Red Bullov Servus TV.

“Staza u Melbourneu uvijek je teška za procjenu odnosa snaga među momčadima, morat ćemo pričekati barem tri utrke kako bismo vidjeli realniju sliku.”

“Ali mislim da je Mercedes i dalje ispred.”

Još jedna činjenica koja Mercedesu daje razlog za optimizam je i konfiguracija staze u Melbourneu koja ne odgovara njihovom izuzetno dugom W08, a s kojim su, uz višak kilograma, ipak osvojili pole position.

Zato će tek različite konfiguracije staze poput onih u Kini i Bahrainu ponuditi bolju sliku o tome je li Ferrari zaista toliko dobar i može li Mercedesu pružiti pravi izazov tijekom cijele sezone. Za dobrobit Formule 1 nadajmo se da hoće.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 razmatra povratak razvojnih tokena i dodatno smanjenje ograničenja budžeta

FIA i Formula 1 razmatraju ponovno uvođenje sustava tokena kojim bi kontrolirali stopu raz…