Bernie želi potpuno nova pravila u Formuli 1

Šef Formule 1 Bernie Ecclestone poziva FIA-u da pojednostave pravila koja vozače tjeraju da razmišljaju što smiju, a što ne smiju učiniti i smatra da je Formula 1 previše regulirana.

Formula 1 u posljednje vrijeme puno energije i vremena troši na rasprave o kaznama kojima je nedostajalo dosljednosti, a kišna utrka u Brazilu ponovno je otvorila temu kad je utrkivanje po kiši sigurno, a kad nije.

Bernie Ecclestone smatra da je Formula 1 previše regulirana što vozače obeshrabruje u pokušajima prestizanja ili obrane, a uoči današnjeg sastanka Strateške grupe u Ženevi Ecclestone je pozvao FIA-u da odbaci trenutna pravila koja su presložena.

“Trebamo izgledati dobro,” rekao je Bernie za Motorsport.

“Previše je pravila i sve je previše regulirano. Trebate odvjetnike, doktore i Bog zna što još kako biste danas bili u Formuli 1.”

“Ne možete popraviti staru kuću, bolje je srušiti i početi ponovno. Imaju dovoljno ljudi, ne moramo čekati.”

“Mislim da trebamo ublažiti pravila, sad je ‘zabranjeno utrkivanje, štogod činili, nemojte se utrkivati’,” ironičan je bio Bernie.

“Zato jer nam pravila određuju sve što ljudi mogu i ne mogu pa voze pitajući se što smiju, a što ne smiju. To je smiješno.”

“Jedino kad vozače trebamo kažnjavati je ako uzrokuju nesreću opasnom vožnjom. Tada se za to pobrinete, vrlo jednostavno.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rusija bi također mogla biti domaćin dvaju F1 utrka 2020.

Sochi International Circuit ove sezone mogao bi ugostiti dvije F1 utrke ukoliko vodstvo Fo…