2020 Emilia Romagna GP Leclerc Binotto Photo Ferrari

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto dao je ostavku na svojoj dosadašnjoj poziciji i odlučio napustiti Ferrari, a na trenutnoj poziciji provest će još nešto više od mjesec dana dokad Ferrari planira objaviti njegovoga nasljednika.

Nakon nekoliko tjedana nagađanja da bi Binotto mogao napustiti Ferrari nakon prilično teške i izazovne sezone, talijanska momčad potvrdila je da će se to i dogoditi, a Binotto je navodno sam ponudio ostavku koju je viši menadžment prihvatio.

Ferrari je odlično otvorio sezonu s dvostrukom pobjedom u Bahrainu, prvom pobjedom nakon više od dvije godine (VN Singapura 2019.), a iako su tome dodali i pobjedu na trećoj utrci sezone u Australiji na iduću pobjedu morali su čekati do srpnja kada su ostvarili i posljednju pobjedu.

Iako je Ferrari napravio veliki korak naprijed u odnosu na 2020. i 2021., sjajna brzina bolida i dobri rezultati s početka sezone povećali su očekivanja koja su se spektakularno raspala zbog manjka pouzdanosti, brzine, vozačkih i strateških grešaka zbog čega su Leclerc i Ferrari spašavali druge pozicije u poretku vozača i konstruktora.

“Želio bih se zahvaliti Mattiji za sjajan doprinos tijekom 28 godina s Ferrarijem i posebno jer je vodio momčad prema konkurentnoj poziciji u posljednjoj godini,” rekao je Benedetto Vigna.

“Rezultat toga je što smo u jakoj poziciji da obnovimo svoj izazov, iznad svega za svoje nevjerojatne navijače diljem svijeta, da osvojimo glavnu nagradu u motorsportu. Svi u Scuderiji i široj Ferrarijevoj zajednici žele Mattiji sve najbolje u budućnosti.”

“S dozom žaljenja odlučio sam da ću zaključiti svoju suradnju s Ferrarijem,” rekao je Binotto.

“Napuštam kompaniju koju volim, čiji sam dio 28 godina, uvjeren da sam dao sve od sebe da postignem zadane ciljeve. Napuštam ujedinjenu momčad koja je u razvoju, snažnu i spremnu da ostvari najviše ciljeve. Želim im sve najbolje u budućnosti.”

“Mislim da je u ovom trenutku ovo ispravan korak koliko god za mene bilo teško donijeti ovu odluku.”

Ferrari je u svom priopćenju istaknuo da je proces ‘identificiranja novoga šefa momčadi u tijeku’ i da će ga dovršiti početkom iduće godine.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Ferrari vjeruje u povratak u formu nakon katastrofe u Montralu

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Frederic Vasseur vjeruje da će se momčad vratiti u svoje uobiča…