2022 Hungarian GP Sainz leads Leclerc Ferrari Photo Ferrari Edited by MAXF1net

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto smatra da nakon više od pola sezone koju su obilježile brojne pogreške i problemi s pouzdanošću ‘nema razloga’ za promjenama i da jednostavno moraju naučiti iz teških situacija kako se ne bi ponovile.

Ferrari nakon dvije godine ponovno ima bolid koji može konkurirati za pobjede i koji je brz na svim vrstama staza, a Leclerc i Sainz osvojili su najviše pole positiona (osam) u prvih 13 utrka iako su ih pretvorili u samo četiri pobjede.

Iako su Red Bull i Ferrari bili klasa za sebe po pitanju brzine, nakon prvih 13 utrka Mercedes je puno bliže Ferrariju (30 bodova) nego Ferrari Red Bullu (97 bodova) zbog niza propuštenih prilika uzrokovanih vozačkim greškama, problemima s pouzdanošću i strateškim propustima.

Mađarska je najnoviji primjer kako najbrži bolid ne iskoristiti za postizanje vrhunskih rezultata budući da su se Leclerc i Sainz u subotu i nedjelju mučili sa zagrijavanjem guma, a Ferrari je povukao upitan potez prebacivši Leclerca na hard gume koje uopće nisu radile pa su morali još jednom u boks na soft zbog čega je Leclerc završio šesti.

Ipak, Binotto ne vidi razlog za promjenama u Ferrariju nego smatra da moraju nastaviti graditi iskustvo.

“Nije to stvar loše sreće i nemamo što mijenjati,” rekao je Binotto nakon Mađarske.

“Uvijek je riječ o kontinuiranom učenju i gradnji, gradnji iskustva, gradnji vještina.”

“Današnja utrka je sigurno nešto što moramo pogledati i razumjeti što se dogodilo. Ali ako pogledam bilancu prve polovice sezone, nema razloga zašto bismo nešto mijenjali.”

“Mislim da jednostavno trebamo adresirati ono što je danas bilo pogrešno, moramo razumjeti, a onda to riješiti kako bismo ponovno bili konkurentni. Nema razloga zašto ne bismo bili konkurentni na idućoj utrci.”

Leclerc se nakon utrke pitao zašto se Ferrari odlučio na hard u puno hladnijim uvjetima nego u petak.

“Mislim da je start na mediumu bio pravi izbor, ali promjena na hard prelomila je utrku,” rekao je Leclerc.

“U prvoj dionici stali smo u pravom trenutku, tu smo donijeli dobru odluku, ali u drugoj, ne znam zašto smo točno skratili tu dionicu. Jasno sam rekao da želim biti na mediumu što je duže moguće, ali dosta smo rano prešli na hard i to moramo razumjeti.”

Binotto kaže da Ferrari i pobjeđuje i gubi zajedno i vjeruje da će se Leclerc vratiti još jači nakon razočaranja na posljednje dvije utrke u Francuskoj i Mađarskoj.

“On je kao vođa momčadi ključan za daljnju izgradnju momčadi i samoga sebe, korak po korak, i mislim da svaku utrku treba gledati kao priliku za pobjedu,” dodao je Binotto.

“Pobjeđujemo i gubimo zajedno. Danas nismo imali sjajan dan, ali i dalje mislim da imamo puno potencijala.”

Leclerc nakon 13 utrka ima 80 bodova manje od Verstappena iako je nakon prve tri utrke imao 46 bodova više od Nizozemca.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Magny Cours 2004. – Schumacher pobijedio Alonsa uz četiri zaustavljanja u boksu

Michael Schumacher na današnji je dan 2004. ostvario jednu od najboljih pobjeda u 2004. ka…