Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto kaže da Ferrari nije skrivao performanse svoje pogonske jedinice za 2020. i da su više bili usredotočeni na pouzdanost, a da je problem s manjkom maksimalne brzine posljedica i većega otpora zraka koji stvara SF1000.

Ferrari je prošle godine bio standard za brzinu na pravcu, a to se donekle smanjilo nakon FIA-inih tehničkih direktiva u posljednjoj trećini sezone.

FIA je jučer objavila da je zaključila svoju istragu oko Ferrarijeve pogonske jedinice i da je došlo do ‘sporazuma’ koji će ostati tajan između dvije strane, a da Ferrari mora pomoći FIA-i kako bi ubuduće kvalitetnije motrila sve parametre pogonskih jedinica.

Binotto je prije ove FIA-ine objave komentirao da Ferrari nije skrivao snagu motora nego da je rad na pouzdanosti u kombinaciji s većim otporom zraka uzrok manje maksimalne brzine od većine suparnika.

Na posljednjem danu testiranja Mercedes je bio pola sekunde sporiji nego u prvom tjednu, a Bottas je na pravcu bio sporiji od Ferrarija (308 km/h na kraju glavnoga pravca i 304 km/h uoči 10. zavoja, Leclerc 311 km/h i 304 km/h), što daje naslutiti da je i Mercedes zbog višestrukih kvarova koristio konzervativnije postavke motora.

“Ne skrivamo se, to su naše prave performanse,” rekao je Binotto.

“Teško je razdvojiti što je otpor, a što je snaga, ali definitivno smo sporiji na pravcu u odnosu na druge suparnike.”

“To je s jedne strane posljedica većega otpora, a s druge programa za pouzdanost koji smo odrađivali.”

Ferrari je u nastojanju da smanji otpor zraka na drugi test donio stražnje krilo sa zakrivljenim donjim rubom donjega profila za manje downforcea i otpora (Photo: Ferrari)

Red Bull, Racing Point i Renault postizali su veće brzine na pravcu od Mercedesa i Ferrarija na posljednjem danu u Barceloni – Red Bull je na glavnom pravcu postigao 315 km/h, Racing Point 320 km/h, a Renault 318 km/h.

Binotto je potvrdio da općenite performanse motora nisu tako jake kao prošle godine.

“U smislu ukupnih performansi snage i motora, nismo tako jaki kao prošle godine,” rekao je.

“Na neki smo način usredotočeni na pouzdanost i to nam nekako smanjuje performanse.”

“Ali otpor zraka značajno utječe na brzinu. Mislim da kad želite veću brzinu morate gledati otpor i snagu motora. Radit ćemo na obje stvari, nema sumnje.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari je iza Mercedesa i Red Bulla, ali ‘blizu ostalih’

Ferrarijev Mattia Binotto smatra da je njegova momčad i dalje iza Mercedesa i Red Bulla, a…