Mattia Binotto kaže da je rezultat VN Mađarske ‘teško progurati’ i da se Ferrarijev oporavak neće dogoditi preko noći, a najavio je i moguće organizacijske promjene ukoliko dođu do zaključka da su potrebne.

Ferrari je u Mađarskoj bio konkurentniji nego na prve dvije utrke u Austriji te su Vettel i Leclerc zauzeli treći startni red iza dva Mercedesa i dva Racing Pointa, ali u utrci su uspjeli osvojiti samo osam bodova za Vettelovo šesto mjesto.

Vettel je eventualno mogao završiti peti da u završnici utrke nije pogriješio u drugom zavoju te poziciju prepustio Albonu u Red Bullu dok je Leclerc bio žrtva odabira krivih guma (soft) u trenutku kad su se svi vozači prebacili na gume za suho te je završio tek 11.

Binotto kaže da su izuzetno razočarani ovim rezultatom i da je bolno što ih je vodeći Hamilton prestigao za krug.

“Izuzetno razočaravajuća nedjelja, a rezultat je jako teško progutati,” rekao je Binotto.

“U kvalifikacijama smo izvukli maksimum iz bolida, ali u utrci to nije bio slučaj. Biti prestignut za krug jako je bolno i za nas i za navijače.”

“Sad se vraćamo kući nakon ovoga jako dugoga puta i moramo pokušati sve što možemo kako bismo se poboljšali u svakom području.”

2020 Hungarian GP Vettel Ferrari hard Pirelli R Photo Ferrari

“Svi će morati analizirati svoj rad i imati hrabrosti promijeniti smjer ukoliko bude potrebe jer je trenutna dinamika neprihvatljiva. Nema drugoga rješenja.”

“Nakon tri utrke zaredom imamo dva tjedna prije Silverstonea i za nas u Maranellu to će biti važno za razmatranje svih aspekata bolida i organizacije.”

Ferrari je pogodio najgoru godinu za promašeni dizajn bolida jer je razvoj za iduću godinu jako ograničen, a Binotto priznaje da će ih to usporiti na putu oporavka.

“Sigurno da će nam biti teže jer nemamo punu slobodu, mislim da ćemo tek kad shvatimo zašto smo spori moći razumjeti koliko ćemo zaostatka moći nadoknaditi.”

“Sad se prvo moramo usredotočiti na razumijevanje bolida i gdje možemo brzo napredovati.”

“Trebat će nam puno vremena da ponovno budemo konkurentni jer se to ne može riješiti u nekoliko tjedana. Zato mislim da će nam trebati strpljenja.”

“Kao što sam rekao, kad se morate poboljšati u svim područjima, jer nam nedostaje brzine u svim područjima, to nije nešto što možete riješiti jednostavnim trikom, jednostavnim rješenjem ili paketom. Trebat će vremena.”

“Koliko? Na to pitanje još nemam odgovor.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Sainz ‘nije jako zadovoljan’ sedmim mjestom u Barceloni

Carlos Sainz kaže da nije jako zadovoljan sedmim mjestom na svojoj domaćoj utrci u Španjol…