Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto smatra da je njegova momčad trenutno sporija od svojih glavnih suparnika Mercedesa i Red Bulla nakon malo manje od pola odrađenih testnih dana.

Ferrari nije privlačio brzim vremenima po krugu na prva tri dana testiranja u Barceloni dok je Mercedes trećega dana skoro srušio rekord staze i spustio se ispod 1:16.

Iako vremenima na testiranjima ne treba pridavati preveliku važnost, šef Ferrarijeve momčadi Binotto dao je znakovitu izjavu da smatra da su sporiji od Mercedesa i Red Bulla, što ipak ima veću težinu budući da ima puno više podataka na raspolaganju.

Da stvar bude gora, Vettel je u jutarnjem dijelu današnjega dana imao problem s motorom zbog kojega je izgubio oko dva sata.

“Nisam optimističan kao prošle godine, drugi su u ovom trenutku brži od nas,” rekao je Binotto.

“Koliko su brži teško je procijeniti i proći ćemo kroz podatke idućih dana, ali ne mislim da smo brzi kao oni u ovom trenutku.”

“Jesmo li zabrinuti? Sigurno da jesmo, kad niste brzi koliko biste htjeli biti. Ali mislim da je zaista prerano da bismo definirali i razumjeli tu zabrinutost.”

“Ono što će biti važno je da razvijamo bolid u pravom smjeru. Sezona je jako duga, potencijalno 22 utrke, tako da ima vremena da se eventualno oporavimo.”

“Ali pričekajmo idući tjedan [drugi trodnevni test] i Australiju prije nego vidimo prave performanse svih momčadi. Prerano je reći možemo li pobijediti Mercedes.”

“Vidio sam da su Mercedes i Red Bull jako brzi u ovim prvim danima, ali mislim da ćemo tek idući tjedan i u Australiji vidjeti prave performanse.”

 

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottasu su promjene postavki pomogle osvojiti pole position

Valtteri Bottas oduševljen je ponašanjem svoga Mercedesa u kvalifikacijama za 70. obljetni…