Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto kaže da je Racing Point prijetnja Ferrariju u prvim utrkama nove F1 sezone što ga ne iznenađuje ako se pogleda oblik toga bolida koji je inspiriran prošlogodišnjim Mercedesom.

“Mislim da nam je jasno da nismo dovoljno brzi, gledajući simulacije utrka nismo najbrži,” rekao je Binotto za Sky Sports F1.

“Sezona je jako duga pa idemo završiti test i vidjeti kako će proći posljednji dan s Charlesom. Moramo početi bolje razumjeti bolid i riješiti ono što je nužno.”

Na pitanje očekuje li da će Ferrari do početka sezone postati brži, Binotto je odgovorio negativno.

“Iskreno, ne mislim to. Znamo što radimo i znamo imamo li rezerve ili ne. Ako pogledate simulaciju brzine u utrci, istina je da je Hamilton imao problem, ali ako pogledate brzinu u prvoj dionici to je bilo prilično impresivno.”

Vezano uz usporedbu s Racing Pointom, koji izgleda jako brzo i na kraćim i na dužim dionicama, Binotto kaže da izgledaju dobro i da bi mogli biti prijetnja.

“Sigurno su jako blizu, mislim da to nije iznenađujuće ako pogledate oblik bolida.”

Hamilton Mercedes F1 W10 Austrian GP F1 2019 side view Photo Daimler

“Sigurno su prijetnja, ali uvjeren sam da je Ferrari dovoljno jak kao momčad da razvije bolid kako nam u budućnosti ne bi bili prijetnja.”

Novi Ferrari SF1000 ima više downforcea, ali i lošiju brzinu na pravcu, što je rekao i Vettel, iako je manjak brzine i dalje sumnjivo velik pa se vjeruje da Ferrari ne želi pokazati performanse motora u brzim krugovima.

“Mislim da smo dobili ono što smo i očekivali,” rekao je Binotto.

“Brži smo u zavojima i sporiji na pravcu. Je li to dovoljno da budemo najbrži? Općenito nije. To znači da općenito brzina bolida nije dovoljna da budemo dovoljno konkurentni za pobjede od početka sezone.”

“Odradili smo puno testiranja, imali smo problem s motorom prošloga tjedna, riječ je o malom problemu. Mislim da smo odradili kilometražu koju smo i očekivali. Danas [drugi dan] smo odradili cijeli program [145 krugova].”

“Nadamo se da ćemo i sutra nastaviti pozitivno. Što se tiče testiranja, da, odradili smo ono čemu smo se nadali. Ali sad moramo ići naprijed.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

‘Senzacionalni’ Verstappen Brawna podsjetio na Schumachera

Ross Brawn kaže da ga je Max Verstappen na prošloj utrci na Silverstoneu 'na puno načina' …