McLaren je angažirao bivšeg Porscheovog šefa WEC programa Andreasa Seidla kao novog upravljačkog direktora svoje F1 momčadi, potvrdile su obje strane.

Seidl je s Porscheom osvojio tri dvostruka naslova prvaka u periodu od 2015. do 2017., uključujući i tri utrke 24h Le Mansa, a njemački proizvođač se nakon toga povukao iz WEC serije jer su smatrali da im eventualni četvrti uzastopni naslov ne bi donio dovoljno koristi u odnosu na uloženo.

“Ovo je ogromna privilegija i izazov za koji sam spreman i posvećen, imati priliku doprinijeti McLarenovom naslijeđu izuzetno je posebno i inspirirajuće,” rekao je Seidl.

“McLaren ima viziju, vodstvo i iskustvo, ali najvažnije je da ima ljude s kojima se može vratiti na vrh i to će biti moj apsolutni fokus i misija.”

Seidl će odgovarati izravno McLarenovom izvršnom direktoru Zaku Brownu, a nadgledat će rad triju direktora, tehničkoga direktora Jamesa Keya, koji će u McLaren stići tijekom 2019., Simona Robertsa koji je odgovoran za proizvodnju bolida i njegovih dijelova i Paula Jamesa, glavnoga mehaničara koji vodi operacije na stazi.

Renault RS18 McLaren MCL33 Austrian GP F1 2018 rear end engine Photo XPB
McLaren će biti jedini Renaultov klijent u F1 2019.

Zahvaljujući Seidlu, sportski direktor Gil de Ferran imat će više slobode i moći će pratiti McLarenove aktivnosti izvan Formule 1 poput napada na 500 milja Indianapolisa s Alonsom 2019.

McLarenov Zak Brown bio je oduševljen što je angažirao Seidla koji je u Formuli 1 radio s BMW Sauberom.

“Oduševljeni smo što se Andreas odlučio pridružiti McLarenu kako bi vodio naš tehnički i operativni program,” rekao je Brown.

“Ovo je značajan događaj za nas na dva fronta. Prvo, ovo je još jedan važan korak na našem putu oporavka, a drugo, koncentracija seniorskog vodstva na naš F1 program integralni je dio dugoročne strategije McLaren Racinga da se proširi i na druge oblike globalnog motorsporta.”

Andreas Seidl Mark Webber Porsche LMP1 WEC
Andreas Seidl i Mark Webber
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN Austrije – MAXF1 ekspedicija stiže na Red Bull Ring

Formula 1 u Austriju se 2014. vratila prvi puta nakon 2003. na svima dobro poznatu stazu u…