Bivši šef McLarenove F1 momčadi Whitmarsh potpisao za Aston Martin

martin-whitmarsh-and-kimi-raikkonen-22-05-2005-monaco-grand-prix

Martin Whitmarsh postat će novi izvršni direktor Aston Martin Performance Technologies odjela što je prema vlasniku Lawrenceu Strollu još jedan korak na njihovom putu prema vrhu Formule 1.

Whitmarsh je bio član McLarenove F1 momčadi od 1989. do 2014., a u tom periodu bio je i šef momčadi za vrijeme kada je Hamilton osvojio svoj prvi naslov prvaka 2008.

Britanac će biti izvršni direktor Aston Martin Performance Technologies odjela koji će biti odgovoran za tehnologiju iz njihovih programa u Formuli 1 i u polju cestovnih automobila.

“Martin će imati rukovodeće odgovornosti i asistirat će i pomagati meni u postavljanju novih strateških ciljeva za Aston Martin Performance Technologies i njegovih ogranaka, uključujući i ključni cilj vođenja transformacije Aston Martina u organizaciju koja osvaja naslove prvaka u F1 kroz idućih četiri do pet godina,” rekao je Stroll.

“Martin je imao dugu i uspješnu karijeru u motorsportu, automobilskoj industriji, svemirskoj industriji, pomorskoj industriji i u polju obnovljivih izvora energije.”

“Još važnije, on je dokazani pobjednik u F1 i zato je idealna osoba da radi sa mnom i našim višim menadžmentom kako bi vodili i inspirirali našu radnu snagu za buduće uspjehe na stazi i izvan nje.”

Whitmarsh se pohvalio izrazio o novom šefu i kaže da ga je inspirirao svojim uspjesima u svim područjima kojima se bavio.

“Znam i divim se Lawrenceu već dugo godina i uvijek sam bio izuzetno impresioniran njegovim biznisom i neiscrpnom ambicijom,” rekao je Whitmarsh.

“Jednako tako, uvijek sam poštovao ‘Team Silverstone’, ako ih mogu tako nazvati, jer su često ostvarivali rezultate iznad očekivanja pod prijašnjim inkarnacijama momčadi.”

“Sad imaju težinu da pucaju na više rezultate nego ikad.”

“Lawrence želi da Aston Martin osvaja F1 prvenstva, vrlo jednostavno, i ne bih im se pridružio da nisam u potpunosti uvjeren da je to ostvarivo.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen strategijom pobijedio Hamiltona na VN SAD-a

Max Verstappen pobijedio je Lewisa Hamiltona na VN SAD-a nakon što je Hamilton preuzeo vod…