Renaultov tehnički direktor Bob Bell napustio je svoju poziciju i smanjio svoju uključenost u projekt F1 momčadi zauzevši novu poziciju tehničkoga savjetnika.

Bell se vratio u Renault na početku 2016. kada se francuski konstruktor vratio u Formulu 1 kao tvornička momčad, a prije toga radio je u Manoru, Mercedesu i Renaultu s kojim je osvojio naslove prvaka 2005. i 2006.

Bell je bio ključan čovjek Renaultova restrukturiranja i rasta od 2016., a momčad je napredovala s 9. mjesta 2016. na 6. mjesto 2017. dok 2018. drži četvrto mjesto nakon 12/21 utrka.

“U samo dvije i pol godine pomogao nam je učiniti Renault pravim i poštovanim kandidatom za bodove,” rekao je Renaultov F1 direktor Cyril Abiteboul.

“Odigrao je i ogromnu ulogu u srcu momčadi kao pravi motivator za sve ostale kojima je pomogao da izvuku najbolje iz sebe i drugih.”

“U ovoj planiranoj tranziciji, Bob će se posvetiti kako raditi s našim partnerima, ali i različitim suvlasnicima Formule 1, kao i na savezu Renault Nissan Mitsubishi, kako bismo osigurali da se nastavimo penjati po F1 poretku.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 potvrdila kalendar za prvih osam utrka 2020.

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti …