Valtteri Bottas dobio je još jedan novi Mercedesov motor i još tri komponente pogonske jedinice zbog problema kojega su otkrili na novom motoru s kojim je započeo posljednji vikend sezone, a suci su mu izrekli opomenu za incident s Romainom Grosjeanom.

Bottas je uoči vikenda znao da ga očekuje start sa začelja zbog četvrtoga motora kojega su morali uvesti zbog kvara u Brazilu, ali na novom motoru otkriven je problem zbog kojega je Mercedes uoči subote udlučio uvesti još jedan novi motor.

Bottas će dobiti novi motor, MGU-H, MGU-K i turbo, a budući da je ionako morao startati sa začelja ove promjene neće mu dodatno utjecati na startnu poziciju.

“I dalje se želim boriti za pole iako ga neću zadržati,” rekao je Bottas koji vodi Hamiltona 5:4 u omjeru pole positiona ove sezone.

“To bi bilo zabavno, a imam i svjež motor. Ali definitivno je glavni fokus na brzini u utrci jer znamo da ću startati sa začelja.”

Bottas opomenut za incident s Grosjeanom

Mercedesov vozač pokušao je prestići Grosjeana na drugom slobodnom treningu te je došlo do kontakta, a iako su oba vozača uspjela doći do boksa oštetili su svoje bolide, uključujući jedini primjerak nove Haasove podnice.

Suci su pogledali incident i odlučili kazniti Bottasa koji je prihvatio odgovornost za sudar.

“Valtteri je prihvatio odgovornost i priznao da je riječ o propalom pokušaju pretjecanja koji je rezultirao sudarom,” stoji u priopćenju sudaca.

Bottas je isprve na radio krivio Grosjeana da mu ‘nije ostavio dovoljno mjesta’, ali je nakon pregledavanja snimki shvatio da je krivnja njegova i da ga Grosjean nije mogao vidjeti budući da se tako kasno odlučio na pretjecanje.

Bottas Mercedes Abu Dhabi GP F1 2019 pitlane exit Photo Daimler

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ricciardo želi popraviti svoje ‘osobne slabosti’ u Sochiju

Daniel Ricciardo svjestan je da još uvijek nije u potpunosti savladao izazove koje pred vo…