Mercedesov vozač Valtteri Bottas smatra da je njegova momčad trenutno iza Ferrarija kada je riječ o brzini novih F1 bolida za 2019., ali da je još prerana faza testiranja kako bi se radile ozbiljne usporedbe.

Ferrari je od prvoga dana zavladao vrhom ljestvice najbržih vremena i broja odvoženih krugova, a tek je trećega dana Kvyat pokvario savršen niz postavivši najbolje vrijeme ispred Raikkonena u Alfa Romeu.

Mercedes je prva tri dana proveo usredotočen na aerodinamičke provjere i postavke bolida, a većinom su vozili s više goriva i na tvrđim Pirellijevim gumama. Tek četvrtoga dana Hamilton je oslobodio više potencijala iz Mercedesa W10 iako i dalje nisu bili na vrhu ljestvice vremena.

Toro Rossov šef momčadi Franz Tost izjavio je da je Ferrari trenutno ‘barem pola sekunde ispred Mercedesa’, a Bottas je bio nešto umjereniji u procjeni te rekao da je Ferrari ‘malo ispred’.

“Čine se vrlo jaki,” rekao je Bottas.

“Bez obzira koju količinu goriva imaju ili koji god način rada motora koriste. Mi pokušavamo korigirati podatke po tim varijablama, ali u bilo kojem slučaju su brzi,” komentirao je Bottas Ferrarijevu brzinu.

Valtteri Bottas Mercedes F1 W10 F1 2019 Barcelona test Day 1 Photo XPB

“Mislim da su oni u ovom trenutku malo ispred nas, ali očito je nemoguće raditi detaljnije izračune.”

Hamilton je nakon trećega dana u Barceloni izjavio da je Ferrari ‘vrlo, vrlo jak’, ali Bottas smatra da Mercedes trenutno ne gleda najbolja vremena nego imaju vlastite reference.

“Sigurno da gledamo vremena, ali usredotočeni smo na ograničeno vrijeme testiranja i želimo ga iskoristiti da budemo usredotočeni na sebe i naš paket,” rekao je Bottas.

“Siguran sam da ćemo između prvoga i drugog testa malo više analizirati gdje mislimo da stojimo. Ali ono što je zaista važno je gdje ćemo biti u Melbourneu, a to ovisi koliko dobro iskoristimo ova testiranja.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottasu su promjene postavki pomogle osvojiti pole position

Valtteri Bottas oduševljen je ponašanjem svoga Mercedesa u kvalifikacijama za 70. obljetni…