Valtteri Bottas i Carlos Sainz također su pozvani kod sudaca zbog navodnoga nepoštivanja žutih zastava u kvalifikacijama za VN Katara nakon što je ranije pozvan i vodeći čovjek prvenstva Max Verstappen.

Gasly je izletio široko u 15. zavoju u svom posljednjem kvalifikacijskom krugu i oštetio prednje krilo koje mu je probušilo prednju desnu gumu, a nakon toga polako nastavio kroz posljednji zavoj.

Verstappen je prošao na tom mjestu za vrijeme dvostrukih žutih zastava, a nakon njega su prošli i Bottas i Sainz kojima je pokazana jednostruka žuta zastava.

Vozači za vrijeme žutih zastava obavezno moraju usporiti i odbaciti svoje trenutne krugove, ali nije sasvim jasno jesu li vozači imali oznaku žutih zastava na svojim upravljačima dok su vozili posljednje krugove.

Verstappenovo saslušanje kod sudaca zakazano je za sutra u 10:00 prema srednjeeuropskom vremenu, a prijeti mu brisanje najbržega vremena i moguća kazna u vidu startne pozicije za utrku.

Ista stvar vrijedi i za Bottasa i Sainza čije su kvalifikacijske pozicije također ugrožene ukoliko ih suci proglase krivima za nepoštivanje žutih zastava.

Na medijskoj konferenciji nakon kvalifikacija Verstappen i Bottas, koji su vozili jedan iza drugoga u završnici kvalifikacija kada je Gasly izletio, rekli su da nisu bili svjesni žutih zastava.

“Čuo sam nakon sesije da je oštetio svoje prednje krilo, ali s moje strane sve je bilo u redu,” rekao je Verstappen.

“Ista stvar, čuo sam tek poslije, nisam imao nikakve žute zastave,” dodao je Bottas.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Sainz se divi Leclercu i priznaje da će navikavanje na F1-75 još potrajati

Carlos Sainz kaže da se divi momčadskom kolegi Charlesu Leclercu što može voziti na tako v…