Bottas je ‘naučio nekoliko trikova’ na testu u Bahrainu

Bottas Mercedes W08 Bahrain test F1 2017

Valtteri Bottas zadovoljan je s razvojem prvoga sezonskog testa u Bahrainu gdje su on i Mercedes ‘naučili nekoliko trikova’ vezanih uz ponašanje Pirellijevih guma i Mercedesova W08.

Bottas je na VN Bahraina osvojio prvi pole position u karijeru u 80. nastupu u Formuli 1 i zadržao vodstvo na startu utrke, ali u utrci je imao velikih problema s potrošnjom i pregrijavanjem stražnjih guma koje je uzrokovalo preupravljanje.

Hamilton je rekao da je Mercedes napredovao nakon prvoga dana testa, a Bottas se složio i dodao da je i on sam naučio ‘nekoliko trikova’ koji će mu pomoći na idućim utrkama.

“Danas je bio dobar dan, odvozili smo jako puno krugova,” rekao je Bottas koji je odvozio čak 143 kruga, dvije i pol udaljenosti VN Bahraina.

“Cijeloga dana bili smo usredotočeni na duže dionice što je u utrci bila naša slabost u odnosu na Ferrari.”

“Odradili smo neke zanimljive testove kako bi pokušali poboljšati trajnost guma i brzinu u trci. Definitivno smo skupili puno podataka koje ćemo analizirati.”

“Također, mislim da sam i sam naučio nekoliko trikova.”

“Teško je ostati ovdje na testu nakon dvije utrke u tjedan dana [Kina i Bahrain], ali dečki su odradili sjajan posao tijekom dva dana testiranja.”

Idući sezonski test održat će se na Hungaroringu, u utorak i srijedu nakon VN Mađarske.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari se sprema zamijeniti Raikkonena Leclercom?

Britanski Autosport prenosi da je Ferrari za iduću sezonu Formule 1 'spreman zamijeniti' s…