Valtteri Bottas kaže da mu nitko nije rekao da mora usporiti u posljednjem Q3 krugu kako bi Lewis Hamilton ostvario najbrže kvalifikacijsko vrijeme nego da je išao punom snagom u pokušaju da bude najbrži.

Budući da je Hamilton dobio deset mjesta kazne zbog uzimanja četvrtoga motora, Bottasu je za najbolju startnu poziciju bilo dovoljno i drugo mjesto, a Hamiltonu je bilo važno da osigura najbolje startno vrijeme i tako starta s 11. mjesta, najbolje moguće pozicije uz svoju kaznu,.

Bottas je bio brži od Hamiltona nakon prvih Q3 pokušaja, ali Hamilton u drugom krugu ruši najbolje vrijeme za dvije desetinke dok je Bottas na kraju završio 0.130 s sporiji iako je uspio popraviti svoj krug.

U posljednjem krugu Bottas je bio brži od Hamiltona nakon prva dva sektora, ali na kočenju za 12. zavoj Bottas je otišao preduboko i mučio se s podupravljanjem.

“Ne, nisu me tražili da usporim, definitivno sam išao na prvo mjesto,” rekao je Bottas.

“Osjetio sam da sam gubio vrijeme [u posljednja tri zavoja], vjerojatno sam malo više potrošio gume ranije u krugu. Da, sigurno da sam išao punom snagom.”

“Bile su to dobre kvalifikacije, nisu bili jednostavni uvjeti, posebno u Q1 u kojem smo bili na rubu na mokrim dijelovima, ali uspio sam odvoziti prilično dobre krugove.”

“U posljednjem krugu sam izgubio vrijeme u posljednjem sektoru s nešto podupravljanja, ali osim toga krug je bio zaista lijep.”

“Uživao sam i za momčad je ovo bio idealan rezultat.”

Što se tiče utrke, Bottas kaže da će biti teško, ali da će biti usredotočen na svoju utrku i izbjegavati pogreške.

“Max starta pokraj mene i Ferrari ovoga vikenda izgleda snažno tako da će biti teška utrka, ali dat ćemo sve od sebe,” rekao je.

“Imamo dobar bolid za utrku, moram ostati usredotočen na svoju utrku, izbjegavati pogreške i ostati naprijed.”

“Strategija će igrati ulogu, ali osjećam se samopouzdano i veselim se startu i dovršavanju posla.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen strategijom pobijedio Hamiltona na VN SAD-a

Max Verstappen pobijedio je Lewisa Hamiltona na VN SAD-a nakon što je Hamilton preuzeo vod…