Unatoč velikom sudaru na drugom slobodnom treningu u kojem je teško oštetio svoj Mercedes F1 W10, Valtteri Bottas inzistira da voli staze poput Red Bull Ringa koje kažnjavaju i najmanje pogreške.

Drugi trening obilježila su dva sudara u kojima su glavne uloge imali Bottas i Verstappen, a Vettel je u posljednjem zavoju uspio izbjeći kontakt sa zidom i vratiti se u boks bez oštećenja.

U izuzetno vrućim uvjetima u Austriji, gdje nas očekuje najvruća utrka ove sezone, vozačima je probleme stvarao i vjetar koji je utjecao na razine downforcea pa su vozači iz kruga u krug pogađali hoće li imati prijanjanje u određenom zavoju.

“Bio je to prilično velik udarac na drugom treningu, ali sam u redu, bez boli,” rekao je Bottas.

“Poslijepodne smo imali neke nalete vjetra i čini mi se da sam uspio pronaći jednoga od njih – ovdje su zavoji vrlo izazovni i vrlo kažnjavajući ako napravite i najmanju pogrešku.”

“Ali moram reći da preferiram staze koje kažnjavaju pogreške – volim takve staze i to ih čini još uzbudljivijim.”

“Prije sudara, ujutro sam imao problema s motorom [curenje ulja] zbog čega smo se morali vratiti na stari motor u prvom treningu.”

“To me malo usporilo, ali uspjeli smo pronaći jasan smjer s postavkama bolida. Napravili smo neke prilično velike promjene za drugi trening i osjećaj je bio puno bolji prije nesreće.”

“Općenito, imam dobar osjećaj za performanse bolida, ali i druge momčadi su brze. Ovoga vikenda bit će vruće, posebno u nedjelju, što će bolide testirati do granica po pitanju hlađenja kočnica i motora.”

“Mislim da će vremena biti jako blizu i trebali bismo imati zabavne kvalifikacije.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton i Messi podijelili Laureusa za sportaša godine

Lewis Hamilton i Lionel Messi proglašeni su pobjednicima Laureusove nagrade za svjetskoga …