Procurila je i prva prava fotografija novoga Mercedesovog bolida za 2018. kojega je na stazi prvi puta isprobao Valtteri Bottas, a novi W09 prije svega je evolucija svoga uspješnog prethodnika.

Mercedes je jutros pokazao prvu fotografiju novoga bolida koja je bila vrlo mračna, ali već se na njoj vidjelo da nisu odlučili kopirati Ferrarijev koncept bočnih stranica te da su zadržali niski nos bez središnje ekstenzije.

Mercedes je s novim W09 zadržao svoj koncept niskoga nosa, bez središnjega dijela koji podsjeća na prst, nakon što je Toro Rosso kao jedan od rijetkih sljedbenika te filozofije u 2017. odbacio takav nos na svom novom bolidu za 2018.

Usisnik iznad vozačeve glave vrlo je širok i sličan prošlogodišnjem, a zanimljivo je da Mercedes nije kopirao Ferrarijev koncept bočnih stranica koji su uspješno implementirali u SF70H i koji je ove godine kopiralo već nekoliko momčadi, uključujući Red Bull i Williams koji koristi Mercedesove motore.

Bottas je prvi dobio priliku isprobati novi W09 na Silverstoneu na kišnim Pirellijevim gumama u sklopu prvoga filmskoga dana za Mercedes tijekom kojega smiju prijeći najviše 100 kilometara.

Kasnije će novi W09 isprobati i Lewis Hamilton, a novi će bolid Mercedes službeno predstaviti poslijepodne.

Mercedes W09 F1 2018 first shakedown Bottas

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren s Mercedesom i Ricciardom želi biti konkurentan od prve utrke

Trećeplasirana momčad prošlogodišnjega F1 prvenstva McLaren ove godine želi biti konkurent…