Valtteri Bottas kaže da su Mercedesove simulacije uoči utrke pokazivale da je strategija s dva ulaska u boks najbrža i da nije očekivao da će potrošnja guma biti tako niska da će se utrka bez problema moći završiti sa samo jednom promjenom guma.

Bottas je zadržao vodstvo na startu ispred Hamiltona i preživio njegove napade u prvim krugovima, ali u boks je ušao već u 16. krugu dok je Hamilton ostao na stazi pokušavajući produljiti prvu dionicu utrke kako bi utrku završio s jednim zaustavljanjem.

Kad je na stazu izašao sigurnosni automobil u 20. krugu Hamilton je iskoristio neočekivan poklon i stavio novi set hard guma na kojem je uspio doći do kraja i to uz najbrži krug u posljednjem krugu utrke, što dovoljno govori koliko je uspio sačuvati gume.

“Imao sam dobar start i dobru borbu s Lewisom u prvim krugovima, što je zaista bio užitak,” rekao je Bottas koji prvi puta ove sezone vodstvo u prvom zavoju nije pretvorio u pobjedu.

Hamilton and Bottas lead Leclerc British GP F1 2019 Photo Daimler

“Nakon moga zaustavljanja u boksu kontrolirao sam razmak do Lewisa, ali onda je izašao sigurnosni automobil i time je dobio besplatno zaustavljanje.”

“Nadao sam se da ću imati još neku priliku u utrci, ali znao sam da su šanse male jer sam ionako morao još jednom u boks jer nisam koristio dvije komponente guma.”

“Potrošnja guma bila je puno manja nego što smo očekivali pa je jedno zaustavljanje bilo moguće, ali naše su simulacije uoči utrke pokazivale da je strategija s dva ulaska najbrža.”

“Razočaran sam jer je pobjeda danas definitivno bila moguća, ali gledat ću stvari na pozitivan način – imao sam jake kvalifikacije i brzina u utrci bila mi je jako dobra.”

“Čestitam Lewisu na pobjedi, vozio je dobro i imao veliku potporu navijača. Veselim se idućoj utrci na Hockenheimu i dat ću sve od sebe da uzvratim udarac.”

Bottas and Hamilton Mercedes British GP F1 2019 Photo Daimler

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull Powertrains želi okupiti najbolje stručnjake za F1 motore

Šef Red Bullove F1 momčadi Christian Horner kaže da novoutemeljeni Red Bullov odjel za raz…