Bottas uvjeren u dobar nastup u Japanu

bottas-singapurWilliamsov vozač Valtteri Bottas kaže da je siguran da će na Japanskoj Suzuki imati vrlo dobar nastup. Nakon što je na VN Singapuru završio peti, Finac je uvjeren da će u Japanu biti još jači jer im staza više odgovara od ulične staze Marina Bay.

Williams je, suprotno očekivanjima, u Singapuru imao solidan nastup u kojem s oba bolida uspjeli ući u posljednji dio kvalifikacijama, dok su u utrci s Bottasom završili peti.

“Japanski navijači su najzaluđeniji na svijetu. Daju vam potporu na poseban način pa je uvijek zadovoljstvo tamo otići. Staza mi je jedna od omiljenih i zaista uživam u brzim zavojima.”

“Prvi je sektor iskače od svih jer je definitivno najzabavniji, s mnoštvom brzih zavoja. Vrijeme uvijek može igrati ulogu pa to morate uzeti u obzir kada razmišljate o strategiji,” rekao je Bottas.

“U Japan odlazimo uvjereni da ćemo biti kompetitivni i da ćemo ostvariti dobar rezultat.”

NAPREDAK NA SPORIJIM STAZAMA

bottas-singapur-2

Spore staze poput Monaka i Mađarske ove su godine najlošije staze za njihov FW37 koji se muči u sporim zavojima. Slično kao i prošle godine kada je Bottas osvojio bodove na svim utrkama osim u Monaku i Singapuru.

Tehnički direktor Rob Smedley, koji je uoči VN Singapura rekao da će Williams sustići Ferrari, kaže da su napredovali na sporim stazama i da su na njima iz bolida uspjeli izvući više brzine.

“Napravili smo veliki napredak u izvlačenju brzine iz bolida na stazama poput ove,” rekao je Smedley.

“Uvelike smo napredovali po tom pitanju, još od VN Monaka.

“Podesiti bolid da radi u određenim uvjetima dosad nam je bilo dosta problematično. Tek smo u posljednjih nekoliko tjedana došli do zaključaka koji rade i koji bi mogli poboljšati situaciju.”

Bottas se slaže da je Williams napredovao u ovome području i da bolje znaju podesiti bolid na ovoj vrsti staze.

“Napredovali smo, ali još uvijek nismo riješili problem jer smo vidjeli kako smo blizu bili Ferrariju u Monzi, a kako su na ovoj stazi oni daleko ispred nas.

“Mislim da još uvijek ima dosta stvari koje možemo bolje odraditi,” zaključio je Bottas.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari na Nurburgring donosi nova poboljšanja za SF1000

Nakon nekoliko manjih poboljšanja koja su donijeli na prethodnoj utrci u Rusiji, Ferrari ć…