Valtteri Bottas kaže da je zadržavanje Sebastiana Vettela na VN Španjolske bila njegova ‘dužnost’ jer je time pomogao svom momčadskom kolegi Lewisu Hamiltonu da pobijedi na utrci u kojoj on nije mogao.

Bottas je odigrao važnu ulogu u raspletu borbe za pobjedu na VN Španjolske nakon što je u središnjem dijelu utrke zadržavao Sebastiana Vettela na potrošenim soft gumama čime je Hamiltonu omogućio da smanji zaostatak i kasnije prestigne Vettela u borbi za prvo mjesto.

Vettel je nakon utrke izjavio da je znao da će Mercedes koristiti Bottasa kako bi ga blokirao, a Bottas nije skrivao svoju ulogu u ovoj utrci.

“Činio sam sve što sam mogao kako bih zadržao Sebastiana iza sebe i natjerao ga da izgubi vrijeme, tako to ide,” objasnio je Bottas Mercedesovu taktiku.

“To je bio moj posao i moja misija u tom trenutku. Ali razlika u brzini bila je prevelika i na kraju me prešao.”

“Ali definitivno sam pomogao momčadi i kao momčad smo uspjeli malo povećati razmak ispred Ferrarija u poretku konstruktora.”

Raikkonen i Verstappen optužili su Bottasa da je kriv za incident na startu utrke kada je Bottas dodirnuo Raikkonena koji se nakon toga zabio u Verstappena.

“Start je bio dobar i lovio sam dečke ispred sebe, ali u prvom zavoju nisam imao gdje,” rekao je.

“Prvo sam mislio ići lijevo, ali nije bilo mjesta. Pokušao sam ići s unutarnje strane jer je tamo isprve bilo mjesta, ali Sebastian je to zatvorio pa sam zaglavio iza njega.”

“Uoči prvoga zavoja pokušao sam držati unutarnju stranu, a dečki s vanjske strane će vas uvijek pokušati prestići. Šteta što smo se Kimi i ja sudarili.”

“Ali to je utrkivanje, kad je blizu nekad dođe i do sudara.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Ferrari vjeruje u povratak u formu nakon katastrofe u Montralu

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Frederic Vasseur vjeruje da će se momčad vratiti u svoje uobiča…