Momčad McLarena će do 2019. postati skoro pa tvornička momčad s obzirom na utjecaj koji planiraju imati u razvoju Renaultova motora, smatra trkaći direktor Eric Bouller.

McLaren je na kraju 2014. odbacio najbolju pogonsku jedinicu u Formuli 1 s kojom su te godine završili peti u poretku i odlučio prijeći na Hondu 2015. jer su vjerovali da kao Mercedesov klijent nikada neće moći postati svjetski prvaci.

Ali nakon tri neuspješne i bolne godine s Hondom koje su obilježili nepouzdanost i manjak snage, McLaren je uspio dogovoriti isporuku Renaultovih motora u 2018. iako će na taj način ponovno postati nečiji klijent, a ne tvornička momčad kao što je to bio slučaj s Hondom.

Boullier vjeruje da će McLarenova pozicija u novoj situaciji rasti iz godine u godinu i da će već za godinu dana imati utjecaj u razvoju motora za 2019.

“Postalo je neizbježno,” komentirao je Boullier razvod od Honde.

“Nakon tri teške godine morali smo donijeti važne odluke prije nego bude prekasno. Sad osjećamo olakšanje, ali i tugu jer smo izgradili dobar radni odnos s Hondom bez obzira što nismo imali rezultate.”

McLaren će iduće godine koristiti iste motore kao i tvornička momčad Renaulta i Red Bull koji je s Renaultovim motorima osvojio četiri dvostruka naslova od 2010. do 2013.

“Imamo informacije od Renaulta koje dokazuju da će njihov motor biti konkurentan.”

“Možda malo iza Mercedesa i Ferrarija, ali ima potencijal.”

“Imali smo sastanke koji su pokazali da rade na pouzdanosti i performansama koje će iduće godine biti bolje.”

“Druga prednost u radu s Renaultom jest da ćemo imati pravo sudjelovati u dizajnu motora.”

“U sezoni 2019. imat ćemo rješenje koje je gotovo isto kao kod tvorničkih momčadi, što je prednost u odnosu na motor koji dobijete kao klijent.”

McLaren se i dalje nalazi na devetom mjestu u poretku konstruktora što će ostaviti traga na iznosu novca koji će dobiti od medijskih prava, a izgubit će i Hondin novac i još morati plaćati Renaultove motore.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen strategijom pobijedio Hamiltona na VN SAD-a

Max Verstappen pobijedio je Lewisa Hamiltona na VN SAD-a nakon što je Hamilton preuzeo vod…