Sportski direktor Formule 1 Ross Brawn osvrnuo se na vruću temu kopiranja dizajna bolida i smatra da je to oduvijek bio dio Formule 1 te kaže da je i on kopirao tuđe ideje dok je bio tehnički direktor.

Racing Point izazvao je kontroverzne reakcije sa svojim RP20 koji svojim dizajnom snažno podsjeća na prošlogodišnji Mercedes čije motore i mjenjače koriste već godinama, a nakon zapanjujuće brzine koju su pokazali na prve tri utrke reakcije drugih momčadi postale su još jače.

Renault je nakon druge utrke u Austriji uložio protest protiv Racing Pointovog dizajna usisnika za hlađenje kočnica, koji imaju i ključnu ulogu u kontroli temperatura guma, i koje je Racing Point do ove sezone kupovao od Mercedesa.

Ali kako od 2020. momčadi same moraju dizajnirati usisnike za hlađenje kočnica Renault vjeruje da imaju temelj za protest budući da Racing Pointov dizajn izgleda kao i prošlogodišnji Mercedesov, što je Otmar Szafnauer odlučno odbacio.

“Kopiranje u Formuli 1 je standardno, svaka momčad ima fotografe u boksu koji bilježe tisuće fotografija svakoga bolida za analizu kako bi kopirali najbolje ideje,” rekao je Brawn.

“Mi smo svojim fotografima davali šoping liste.”

“Racing Point je to odveo na novu razinu i odradio kompletniji posao. Nema nijedne momčadi u F1 koja nije nešto kopirala od drugih momčadi.”

“Pitao bih svakoga tehničkog direktora da dignu ruku ako nisu kopirali nekoga drugog. Ne biste vidjeli ijednu ruku.”

“Ja sam sigurno kopirao druge.”

“Prošle godine Racing Point je mogao koristiti Mercedesove usisnike za hlađenje kočnica jer nisu bili na listi dijelova koje momčadi moraju same dizajnirati.”

“Ove godine jesu pa morate dizajnirati svoje.”

“Ali Racing Point ne može zaboraviti znanje koje su stekli koristeći Mercedesove usisnike za kočnice. Mislim da nije logično pomisliti da mogu izbrisati svoje pamćenje.”

“Ovo je škakljiv problem za FIA-ine stručnjake.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bolidi će zbog promjene pravila 2021. izgubiti oko 10% downforcea

Bolidi Formule 1 iduće sezone izgubit će oko 10% downforcea zbog promjene pravila koja se …