Bivši Ferrarijev tehnički direktor Ross Brawn kaže da je novi Ferrarijev vozač Charles Leclerc ‘prilično poseban’, ali da bi bio iznenađen da već u prvoj sezoni u Maranellu uspije pobijediti četverostrukoga svjetskog prvaka Sebastiana Vettela.

Ferrari se zahvalio Raikkonenu nakon pet uzastopnih godina od kojih je četiri bio Vettelov momčadski kolega, a unatoč vrlo dobrom odnosu dvaju vozača Vettel je rijetko bio ugrožen brzinom svjetskoga prvaka iz 2007.

Situacija bi se mogla promijeniti ove sezone jer je Ferrari odlučio dati priliku mladom Leclercu koji je već u svojoj prvoj F1 sezoni u Alfa Romeo Sauberu oduševio brzinom i zrelošću dok je Vettel imao jednu od lošijih sezona koju su obilježile brojne pogreške, posebno u duelima na stazi.

I dok neki očekuju da će Leclerc već u prvoj sezoni u Ferrariju pobijediti Vettela, sportski direktor Formule 1 Ross Brawn ne misli tako.

“Bio bih iznenađen, iskreno, Sebastian je jako dobar,” rekao je Brawn.

“Ako ga malo uznemiri, to je nešto s čim će se momčad morati nositi, ali ne nužno da ga pobijedi. Ali činjenica je da bi ga mogao uznemiriti.”

  • Profili vozača: Sebastian Vettel i Charles Leclerc

vettel_profil_mala-2-400

“Mislim da je Leclerc broj jedan među mladim vozačima, imao je vrlo dobru prvu godinu i sad je u vrhunskoj momčadi. U razgovoru s nekim ljudima u Ferrariju shvatio sam da su vrlo impresionirani njegovim pristupom i stavom.”

“Ja mislim da je on prilično poseban.”

Brawn vjeruje u Ferrarijeve promjene u vrhu

Ferrari je za F1 sezonu 2019. odbacio Arrivabenea i kao novoga šefa momčadi postavio dosadašnjeg tehničkog direktora Binotta koji će ove godine morati balansirati između dvije uloge.

Brawn smatra da će se promjene pozitivno odraziti na cijelu momčad koja je 2018. bila u teškoj situaciji nakon smrti predsjednika Marchionnea.

“Momčad je prošle godine bila pomalo u kaosu nakon Sergijeve smrti, a nakon toga je bilo iskri između Maurizija i Mattije,” rekao je Brawn.

“Iako su imali dobar bolid i bili jaki, ako želite pobijediti Hamiltona i Mercedes morate biti na razini u svakom pogledu. Ali imam osjećaj da će ove godine biti jači.”

“Proveo sam neko vrijeme u Ferrarijevoj garaži, atmosfera je bila lijepa i mirna, konstruktivno se radi. Mislim da će Mattia imati vrlo pragmatičan pristup. On je, kao i ja, inženjer, tako da će neke stvari vidjeti na svoj način.”

Charles Leclerc Sebastian Vettel Ferrari SF90 launch F1 2019 Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 razmatra povratak razvojnih tokena i dodatno smanjenje ograničenja budžeta

FIA i Formula 1 razmatraju ponovno uvođenje sustava tokena kojim bi kontrolirali stopu raz…