Brawn napustio Mercedes jer nije vjerovao Laudi i Wolffu

merc-wolf-laud-braw-maonaco-2013-8

Ross Brawn kaže da je napustio Mercedes krajem 2013. jer nije vjerovao Nikiju Laudi i Toto Wolffu koji su dodani upravljačkoj strukturi.

Brawn je uoči 2009. kupio Hondinu momčad nakon njihova povlačenja iz F1 na kraju 2008., osigurao Mercedesove motore i uz pomoć pametne interpretacije pravila oko difuzora osvojio oba naslova prvaka.

Ross je nakon toga prodao momčad Mercedesu koji se 2010. vratio u Formulu 1 kao tvornička momčad, prvi puta nakon 1955. kada su za njih vozili Juan Manuel Fangio i Stirling Moss.

U svojoj novoj knjizi Total Competition Brawn se osvrnuo i na svoj odlazak iz momčadi na kraju 2013. nakon što je postavio temelje današnje Mercedesove dominacije.

“U Mercedesu su mi šefovi bili ljudi kojima nisam mogao vjerovati,” rekao je Brawn koji je naslove prvaka osvajao s Benettonom, Ferrarijem i vlastitom momčadi Brawn GP.

“Nikad nisam zaista znao što pokušavaju napraviti. Niki bi mi rekao jednu stvar, a kasnije bih čuo da govori nešto drugo.”

“Radio sam s ljudima kojima na kraju nisam mogao vjerovati, ljudima unutar momčadi koji su me već iznevjerili svojim pristupom.”

“Zatim sam na početku 2013. saznao da su kontaktirali Paddy Lowea [iz McLarena] da se pridruži momčadi, što je odobreno iz Stuttgarta.”

“Kad sam o tome pitao Tota i Nikija, krivili su jedan drugoga.”

“Nisam mogao vjerovati tim ljudima, nisam vidio budućnost osim ako zaratim s njima i maknem ih. Nisam vidio budućnost s ljudima kojima nisam mogao vjerovati.”

Michael Schumacher & Ross Brawn, 1994 post-season tests, Estoril Foto itsawheelthing
Definicija povjerenja – Brawn je sa Schumacherom bio još od Bennetona gdje su osvojili naslove prvaka 1994. i 1995. (Foto: itsawheelthing)

Brawnu nije bilo jasno zašto Lauda i Woff, osim svojih menadžerskih funkcija, imaju i vlasničke udjele u momčadi.

“Jedna od komplikacija je da su Toto i Niki postali suvlasnici, što je bila zanimljiva odluka Mercedesa. Nikad ju nisam razumio,” priznao je Brawn.

“Njihovo gledište bilo je da su htjeli menadžment koji je posvećen, a Toto i Niki su valjda mislili da će time zaraditi veće poštovanje momčadi.”

“Oni su svoj novac uložili blizu svojih usta, tome su se nadali,” rekao je Brawn.

Brawnova knjiga Total Competition izlazi 3. studenog, a nakladnik je Simon & Schuster.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

1 Komentar na "Brawn napustio Mercedes jer nije vjerovao Laudi i Wolffu"

Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
scout
Gost
Ako pogledate danas ekipe F1 vidjećete da ni jedna nema šefa tima! U mercedesu je Vulf šef cijelog motorsporta mercedesa, Pedi tehnički (eksluzivni) direktor a Luda nosa crvni kačket. U ferariju šef tima pušač cigara a ako bi ga pitali o nekom tehničkom detalju formule moga bi samo da kaže “nisam vas razumio” slab mi je engleski. Red Bull je po tom menadžmentu uveliko poznat, sjetite se situcije Multi21, kada je “šef” tima Horner molio Fetela da ne pretiče Webera uz riječi preko radia “Com on Seb”… Mec Laren isto, Denis je iza kulisa a isped njega Bulije a iza… Pročitaj više »
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren oduševljen najboljim startom testiranja u posljednjih nekoliko godina

Šef McLarenove F1 momčadi Andreas Seidl kaže da su imali najbolji početak predsezonskih te…