Šef Formule 1 Ross Brawn izrazio je žaljenje što Michael Schumacher ne može prisustvovati ulasku svoga sina u Formulu 1 zbog nesreće koju je doživio krajem 2013., a istaknuo je kolika je odgovornost na mladom Micku zbog prezimena koje nosi.

Michael Schumacher osvojio je svih sedam naslova prvaka s Brawnom kao tehničkim direktorom – 1994. i 1995. u Benettonu i od 2000. do 2004. u Ferrariju – a krajem 2013. doživio je nesreću na skijanju od koje se još uvijek oporavlja.

Informacija o Schumacherovom fizičkom i mentalnom stanju gotovo da i nema osim pokojih glasina, a njegova obitelj inzistira na tajnosti oko njegovoga stanja što poštuju svi kojima je stalo do Michaela.

Brawn je izrazio oduševljenje što je Schumacherov sin Mick, prvak ovogodišnjega prvenstva Formule 2, uspio doći do Formule 1 u kojoj će iduće godine voziti za Haas za koji je testirao i prošli petak u Abu Dhabiju.

“Bit će uzbudljivo sad kad Mick dolazi, za njega imam puno entuzijazma i strasti,” rekao je Brawn u svom osvrtu na iduću sezonu za službenu F1 stranicu.

2020 Abu Dhabi GP Mick Schumacher Haas F1 team Friday on track hard Pirelli Photo Haas F1 Team

“To će biti dobro.”

“A mislim da nas to podsjeća i na tragediju Michaelove nesreće jer bi bilo prekrasno da i Michael može sudjelovati u tome.”

“Nitko od nas ne zna koliko toga Michael može razumjeti. Ali da može biti dio toga – a nadajmo se i molimo da će jednoga dana i moći – to bi bilo vrlo, vrlo posebno.”

Brawn se prisjetio i koliku odgovornost nosi prezime Schumacher iako ujedno i otvara brojna vrata.

“Mick radi nevjerojatan posao u tim okolnostima i s tim slavnim prezimenom,” rekao je.

“Ono otvara vrata, ali nosi i puno težine sa sobom. Cijela obitelj je sjajna, divna obitelj i zaista se nadam da će Mick uspjeti.”

2020 Abu Dhabi GP Mick Schumacher Haas F1 team Friday in garaga Photo Haas F1 Team
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES – DECEMBER 11: Mick Schumacher, Haas F1, and Guenther Steiner, Team Principal, Haas F1 during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on Friday December 11, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottasov sudar mogao bi usporiti razvoj Mercedesa F1 W12

Posljedice velikoga oštećenja koje je Mercedes Valtterija Bottasa zadobio u sudaru s Georg…