British Petroleum novi Renaultov dobavljač goriva i maziva

Renault je objavio da će BP biti njihov partner za gorivo i maziva u novoj sezoni Formule 1 i tako zamijeniti Total koji je bio njihov dosadašnji dobavljač.

British Petroleum i njihov globalni brend Castrol Renault će opskrbljivati gorivom i mazivima u njihovoj drugoj sezoni povratka u Formulu 1 s vlastitom momčadi čime se taj poznati proizvođač vratio u Formulu 1.

“Povratak BP i Castrola, brendova s tako snažnim naslijeđem u motorsportu vrlo su dobre vijesti koje otvaraju nove prilike za našu F1 momčad,” rekao je predsjednik Renault Sporta Jerome Stoll.

“BP-ova posvećenost naglašava privlačnost Formule 1 velikim multinacionalnim kompanijama.”

“Vrlo smo ponosni i motivirani da imamo tehničkog partnera i sponzora ovakvoga kalibra.”

Upravljački direktor Renault Sporta Cyril Abiteboul dodao je važnost pogonskih jedinica bez obzira što se najveće promjene odnose na aerodinamiku bolida i šire gume.

“S novim aerodinamičkim pravilima za 2017. osjetljivost na snagu će porasti,” rekao je Abiteboul.

“Zato će goriva i maziva činiti još veću razliku u ukupnim performansama bolida nego što su imali otkako su 2014. uvedena nova pravila za pogonske jedinice.”

  • TEHNIČKI PRAVILNIK: Gorivo

“Ljudi u BP-u i Castrolu vrlo su uzbuđeni zbog izazova koje pruža Formula 1 i sigurni smo da će nam pomoći ostvariti ambicije za naš novi bolid za 2017.”

Red Bull je još ranije objavio da će 2017. koristiti Exxon Mobil goriva i maziva, a Toro Rosso još uvijek nije objavio koje će gorivo i maziva koristiti.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren potvrdio Mercedesove motore za 2021. unatoč odgodi promjene pravila

McLaren će koristiti Mercedesove pogonske jedinice 2021. iako je velika promjena tehničkog…