Brown – McLaren mora pronaći glavnog sponzora

Fernando Alonso McLaren Honda MP4-31 European GP Baku F1 2016 top view Foto McLaren

Novi izvršni direktor McLarenove tehnološke grupe Zak Brown kaže da je za njihovu F1 momčad ključno da ponovno pronađe glavnog sponzora za što najprije moraju postati dovoljno atraktivni.

Brown je zamijenio Dennisa manje od tjedan dana nakon što je Britanac bio prisiljen povući se sa svojih pozicija u McLaren Technology Group, a svoju će novu poziciju zauzeti idućeg mjeseca.

McLaren se ove godine ojačao i šefom Volkswagenove WRC momčadi Jostom Capitom koji je postao izvšni direktor F1 momčadi, a Eric Boullier i dalje je trkaći direktor.

“Sviđa mi se pobjednička kultura iza koje stoji McLaren,” rekao je Brown.

“Ali nakon nekog vremena možda ćemo promijeniti način na koji radimo neke stvari.”

“Na Ericu i Jostu je da naš bolid učine zaista brzim. Ja još moram puno toga učiti, ali kao i u svakom poslu i ovdje morate pokazati napredak što je brže moguće.”

“Momčad je u posljednje dvije godine dobro napredovala, ali ne znam dovoljno da bih mogao predviđati buduće uspjehe,” prenosi Autosport.

McLaren mora postati privlačniji sponzorima

Brown je 1995. osnovao marketinšku agenciju JMI koja je postala vodeća u motorsportu, a 45-godišnji Amerikanac zaslužan je za pronalazak nekih od McLarenovih trenutnih sponzora poput Johnnie Walkera, Hiltona i Chandona. Posljednji McLarenov glavni sponzor bio je Vodafone s kojima su surađivali od 2007. do 2013.

“Moramo poboljšati svoju ekonomsku situaciju, puno je prostora na našem bolidu kojeg treba ispuniti vrhunskim luksuznim brendovima,” rekao je Brown.

“Trebamo partnere i u konačnici glavnog sponzora koji je kritičan partner.”

“Moramo postati atraktivniji sponzorima i moramo ići naprijed jer postoje jasni razlozi zašto ne pobjeđujemo kao prije.”

Le Mans zasad tek dugoročna mogućnost

McLaren ostaje usredotočen na F1 program iako Brown ne odbacuje mogućnost da se vrate na legendarnu utrku 24h Le Mansa koju su s McLarenom F1 GTR 1995. osvojili u prvom pokušaju.

“Bilo bi prerano govoriti o tome jer je F1 prioritet broj jedan, dva i tri, ali utrkujemo se u GT prvenstvima, proizvodimo elektroniku za IndyCar i NASCAR.”

“Izvan F1, bi li Le Mans bio na listi mogućnosti? Apsolutno – McLaren je već osvojio Le Mans.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

‘Senzacionalni’ Verstappen Brawna podsjetio na Schumachera

Ross Brawn kaže da ga je Max Verstappen na prošloj utrci na Silverstoneu 'na puno načina' …