Momčadski kolega Ayrtona Senne u britanskoj Formuli 3 Martin Brundle prisjetio se kakav je Brazilac bio na stazi i izvan nje, a opisao ga je kao kontradiktoran karakter jer je izvan staze bio potpuno druga osoba.

Senna je oduševio svijet Formule 1 svojim talentom i predanošću uspjehu, ali je kao i mnogi drugi prvaci imao ‘mračnu stranu’ te se nije ustručavao sudariti s momčadskim kolegama ili drugim vozačima kako bi pokazao mišiće i psihološki ih uzdrmao.

Najpoznatiji takvi trenuci bili su okršaji s Alainom Prostom u Japanu 1989. i 1990., a Brundle se prisjetio i njihovih okršaja u britanskoj Formuli 3 koju je Senna dominantno osvojio 1983. s 12 pobjeda u 20 utrka iako je smatrao da je ‘sustav protiv njega’.

“Bio je izuzetan čovjek,” rekao je Brundle za Sennu za Sky Sports F1 koji je uz Sennu kao momčadskoga klegu 1983. ostvario tri pobjede u F3.

“Puno sam razgovarao s njim 1983. i on je kontradiktoran karakter na puno načina. Uvijek je vozio sa srcem, ne toliko s glavom. Vidio sam puno njegovih uzoraka ponašanja u Formuli 3 i Formuli 1.”

“Primjerice, uvijek je bio spreman riskirati nesreću ako je htio nešto dokazati. Kako bi vas psihološki pobijedio.”

‘Uvijek spreman riskirati nesreću’

Brundle se sudario sa Sennom nekoliko puta 1983., a Senna je prestao biti preagresivan tek kad je Brundle prestao ostavljati dovoljno mjesta za njegove kasne napade.

Na Oulton Parku Senna je pokušao prestići Brunedlea s unutarnje strane izuzetno kasnim kočenjem, ali kako je Brundle već bio u vrhu zavoja došlo je do sudara.

S druge strane, Senna je izvan bolida bio sasvim druga osoba i uvijek bi prvi pomogao drugim vozačima, baš kao i brojnim ljudima u svom Brazilu.

“S jedne strane, uvijek je bio spreman zabiti se u vaš bolid ako je mislio da je u pravu. Kao što je to učinio s Alainom Prostom na Suzuki,” rekao je Brundle.

“Nekad vozi s toliko gnjeva da ga to preuzme.”

“S druge strane, bio je prvi koji će izaći iz bolida da vam pomogne i vidi jeste li u redu.”

Senna je na VN Italije 1993. u McLarenu udario u Brundlea jer je nakon namještanja balansa kočenja prekasno kočio i udario u njegov Ligier, ali je nakon nesreće odmah došao do njega da provjeri je li u redu.

“Bio je izuzetno zabrinut da me možda ozlijedio, ali nakon što je vidio da sam u redu glava mu se prebacila na prvenstvo jer je bio u velikoj borbi s Prostom. Stajali smo uz ogradu i gledali kako drugi prolaze.”

Senna je uvijek mislio da je sustav protiv njega

“Uvijek je imao osjećaj da je sustav protiv njega,” rekao je Brundle.

“Mislio je da je sustav britanskoga motorsporta protiv njega u britanskoj Formuli 3.”

Trend se nastavio u Formuli 1 gdje je smatrao da je FIA, na čelu s Jean-Marie Balestreom, protiv njega.

“Uvijek je to nosio sa sobom.”

Bez obzira na njegove mane, Brundle je uvijek hvalio Sennu zbog nevjerojatnoga talenta i predanosti onome što radi.

“On je ikona,” rekao je.

“Njegova će reputacija trajati vječno.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton objasnio zašto se pridružio Mercedesu

Lewis Hamilton objasnio je najvažniju odluku u svojoj karijeri kada je 2012. odlučio prije…