Button dobio kaznu za prevrtanje Wehrleina koju nikad neće odraditi

Button Monaco F1 2017 pits Foto XPB

Jenson Button dobio je kaznu za incident s Pascalom Wehrleinom na VN Monaka iako vjerojatno neće biti u poziciji da ju odradi.

Button je za prevrtanje Wehrleina u zavoju prije tunela dobio tri mjesta kazne na idućoj utrci u 2017. u kojoj nastupi, a kako je Britanac rekao da mu je ovo posljednja F1 utrka do odrade kazne neće doći.

Wehrleinov Sauber prevrnuo se na bok nakon Buttonovog optimističnog pokušaja prolaska u uskom zavoju Portier, a Nijemac je prošao bez ozljeda iako ga tek očekuju liječnički pregledi.

Button je također odustao ubrzo nakon sudara s oštećenim bolidom.

“Nakon što smo pregledali sve kuteve nesreće, zaključili smo da je Wehrlein bio na trkaćoj putanji, a da Button nije imao šanse proći ga bez dodira,” stoji u sudačkom priopćenju.

Suci su odlučili da je Button ‘većinski krivac’ i dali su mu tri mjesta kazne za ‘iduću utrku ove sezone’.

Kažnjen je i Sergio Perez u Force Indiji nakon što je u posljednjim krugovima neuspješno napao Daniila Kvyata u Toro Rossu – Meksikanac je dobio 10 sekundi kazne na vrijeme utrke i dva kaznena boda.

Kvyat je u tom trenutku bio deveti, a Perez ga je napao na svježim gumama u zavoju Rascasse. Rus je njegov pokušaj pretjecanja nazvao ‘očajnim’ i ‘glupim’.

Perez sada ima ukupno pet kaznenih bodova u posljednjih 12 mjeseci.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes – Ferrari je koristio ‘puno manju snagu motora’ od svojih klijenata

Mercedes je u svom osvrtu na prva tri dana testiranja spomenuo da ne mogu točno predvidjet…