Button – Honda je riješila ERS probleme

Jenson-Button-McLaren-Honda-MP4-31-Barcelona-test-22-2-2016-final-chicane

Jenson-Button-McLaren-Honda-MP4-31-Barcelona-test-22-2-2016-final-chicane

Jenson Button kaže da je Honda napravila ogroman korak naprijed kada je riječ o sustavu za obnovu električne energije nakon što je danas u Barceloni odvozio 391 kilometar, više od udaljenosti jedne cijele utrke.

Svjetski prvak iz 2009. prošle je godine često isticao manjak električne energije u ERS sustavu zbog čega bi on i Alonso na dugim pravcima često ostajali bez 163 KS.

Već smo ranije prenijeli da je Honda na prvi test donijela tek dio promjena koje će imati pogonska jedinica u Australiji, a iduća inačica stiže već na idućem testu u Barceloni 1.3.

FOTOGALERIJA S PRVOGA DANA TESTA

Jenson-Button-McLaren-Honda-MP4-31-Barcelona-test-22-2-2016-pitlane-top-view
Buttonov MP4-31 s flo-viz bojom na stražnjem krilu

Britanac smatra da je s novom pogonskom jedinicom RA616H Honda napravila velik napredak u odnosu na prošlu godinu kada su na prvom testu odvozili tek šest krugova.

“Teško je reći ima li veću maksimalnu snagu jer ovo nije motor koji ćemo imati na prvoj utrci, ali imamo puno više energije na raspolaganju. Ne znam je li na razini ostalih, ali čini se kao da jest,” rekao je vidljivo zadovoljni Button.

“Ovo nije staza na kojoj se mučite s količinom električne energije u jednome krugu, ali prije bi se mučili na dužim dionicama i gubili četiri ili pet desetinki po krugu. To više nije slučaj.”

“Korištenje električne energije puno je bolje, vrlo je jednostavno shvatiti način korištenja i mijenjanja postavki, a ujedno i dobro odgovara na promjene. Dobro je vidjeti da se naporni rad preko zime isplatio.”

Button je rekao i da je sretan što se nije povukao iz Formule 1 jer bi inače sad bio vrlo nesretan.

“Ovo mi je nedostajalo tri mjeseca, ovogodišnja stanka činila mi se najduža u karijeri. Tako mi je drago da se nisam povukao prošle godine jer mi je ovo strašno nedostajalo,” iskren je bio Button.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Button – ‘Vettel nije zaboravio voziti’

Jenson Button vjeruje da Sebastian Vettel nije zaboravio voziti i da i dalje može biti izu…