Button – McLaren u boljoj poziciji od većine

jenson-button-mclaren-honda-mp4-31-australia-gp-melbourne-f1-2016

jenson-button-mclaren-honda-mp4-31-australia-gp-melbourne-f1-2016

McLarenov vozač i svjetski prvak iz 2009. Jenson Button vjeruje da je njegova momčad u Melbourneu imala bolji dan nego većina konkurenata.

Kiša i vjetar obilježili su prva dva slobodna treninga pa je bilo teško odraditi predviđene programe. Bez obzira na to, Jenson smatra da su imali produktivan dan.

“Učinili smo što smo mogli u ovim uvjetima i vjerojatno smo u boljoj poziciji od većine uoči sutrašnjega dana,” rekao je Britanac.

“Možete testirati puno toga. Htjeli smo i više, ali nije imalo smisla u takvim uvjetima.”

jenson-button-mclaren-honda-mp4-31-australia-gp-melbourne-f1-2016-2
Button smatra da je McLaren imao produktivan prvi dan u Melbourneu

“Današnji dan iskoristili smo na najbolji mogući način, vjerojatno bolje od većine momčadi. Vidjet ćemo što možemo sutra.”

Button je od aktivnih vozača najuspješniji u Australiji gdje je slavio 2009. 2010. i 2012. S McLarenom je prvi put slavio 2010. u promjenjivim vremenskim uvjetima, ali smatra da se takvo što ove godine ne može ponoviti.

“Čak i ako donesemo dobre odluke i nađem se u vodstvu, vjerojatno i dalje nećemo pobijediti!”

“Odradili smo svoju domaću zadaću s novim pravilima i načinom na koji funkcioniraju ovogodišnje gume pa nam to možda pomogne u ostvarivanju boljeg rezultata.”

“U mnogo smo boljoj poziciji nego prošle godine. Bolid je pouzdan što je sjajno jer možete raditi na postavkama bolida prije kvalifikacija.”

“Nećemo biti dvije sekunde brži nego prošle godine pa se još uvijek nećemo boriti na vrhu, ali imamo prava poboljšanja i danas je bio dobar dan.

Alonso je bio oduševljen što je novi MP4-31 napokon probao na nekoj drugoj stazi nakon što su na predsezonskim testiranjima vozili samo na stazi Circuit de Barcelona.

“Kad odete na drugu stazu, nekad se ugodno, a nekad neugodno iznenadite,” rekao je Alonso.

“Mi smo se ugodno iznenadili i sretan sam zbog toga.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Button – ‘Vettel nije zaboravio voziti’

Jenson Button vjeruje da Sebastian Vettel nije zaboravio voziti i da i dalje može biti izu…