Button priznaje da mu je ovo vjerojatno posljednja F1 utrka

Jenson Button McLaren Honda F1 2016 helmet off Foto McLaren

Jenson Button kaže da posljednjoj utrci ove sezone pristupa kao da mu je posljednja u karijeri iako ima ugovor s McLarenom za 2018. koji mu ostavlja mogućnost da se ponovno vrati utrkivanju u Formuli 1.

Button je odlučio uzeti godinu dana pauze od F1 i time ustupio mjesto u McLarenu Stoffelu Vandoorneu, a Britanac će 2017. imati ambasadorsku ulogu u momčadi iz Wokinga uz mogućnost povratka utrkivanju 2018.

Jenson će 19.1.2017. napuniti 37 godina i ovo mu je 17. sezona u Formuli 1, a najveći uspjeh ostvario je 2009. kada je postao svjetski prvak u Brawn Mercedesu BGP001 pobijedivši na šest od prvih sedam utrka.

“Ulazim u ovaj vikend kao da mi je ovo posljednja utrka i nadam se da i ostali tako misle,” rekao je Button.

“Ne želim misliti da mi nije zadnja i da mi na kraju bude zadnja. Istina je da imam ugovor za 2018., ali u ovom trenutku se neću utrkivati 2018.”

“Cijela ideja s ovim ugovorom je da za tri mjeseca, kad pojedem vlastitu glupost i razmislim o stvarima koje ću raditi u budućnosti, možda shvatim da želim F1 natrag u svom životu.”

“Ali u ovom trenutku to nije slučaj i zato je ovo moja posljednja utrka.”

“Tako razmišljam u ovom trenutku, ali tko zna što će se promijeniti u šest/osam mjeseci ili za godinu dana.”

“Imam toliko uspomena koje u ovom trenutku ne mogu nabrojati. Definitivno ću se maknuti iz F1 zadovoljan s onim što sam postigao i znajući da moj život počinje sad.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes – Ferrari je koristio ‘puno manju snagu motora’ od svojih klijenata

Mercedes je u svom osvrtu na prva tri dana testiranja spomenuo da ne mogu točno predvidjet…