Predsjednik Formule 1 Chase Carey odgovorio je na tvrdnju aktualnog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona da je novac razlog zašto je F1 uopće inzistirala na dolasku u Australiju unatoč kritičnoj situaciji s koronavirusom.

Hamilton je na medijskoj konferenciji u četvrtak priznao da je šokiran što su uopće došli u Australiju s obzirom na stanje globalne pandemije koronavirusa, a njegovo mišljenje podržao je i Vettel koji je rekao da je ispravno postaviti takvo pitanje.

Na pitanje što misli zašto će se utrka ipak održati, u trenutku dok je još uvijek izgledalo kao da hoće, Hamilton je odgovorio: “Novac je kralj, ali iskreno, ne znam. Ne mogu puno toga reći.”

“Činjenica je da smo ovdje i molim sve da zaista budu oprezni koliko god mogu u diranju vrata i površina. Nadam se da svi imaju dezinfekcijsko sredstvo i nadam se da će navijači poduzeti mjere opreza.”

Carey je odgovorio Hamiltonu da ne bi odgodili utrku da im je novac najvažniji.

“Da je novac kralj ne bismo donijeli odluku koju smo donijeli,” rekao je Carey.

“Kako se situacija mijenja iz dana u dan, a u nekim danima iz sata u sat, nastavljamo evaluirati i donijeti prikladne odluke kako bismo išli naprijed.”

“Pokušavamo probaviti puno različitih informacija kako bismo donijeli pravu odluku u pravo vrijeme i mislim da smo to i uspjeli.”

“Očito je da ne kontroliramo kako će pojedine stvari evoluirati, posebno neke infekcije i bolesti. Osjećamo da smo donijeli pravu odluku kad smo došli ovdje.”

“Kasnije uvijek možete drukčije pogledati stvari tako da je teško vraćati se i gledati na te stvari. U puno mjesta na svijetu situacija se značajno promijeni u 24 ili 48 sati.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 potvrdila kalendar za prvih osam utrka 2020.

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti …